Android 7.0'a özel arayüzden detaylar var!

Google, Android 7.0'la birlikte, Android'in ara yüzünü sil baştan yeniliyor. İşte yeni Android 7.0 launcher'ı...

Google, geçen ay son geliştirici önizleme sürümünü yayınladığı Android 7.0 Nougat üzerinde son değişikliklerini yapıyor. Sürüm numarasının 6'dan 7'ye atlaması, yeni Nexus cihazlarla tanışacağımız anlamına geliyor. İddialar doğruysa Google, bu sene farklı bir şey yaparak Nexus'ların kullanıcı arayüzünde diğer telefonlarda kullanılmayan öğelere yer verecek.

Android Police'in haberine göre Android 7.0'lı yeni Nexus'lar, şu değişikliklerle gelecekler:

- Uygulama listesi düğmesinin kaldırılması.

- Yeniden tasarlanan uygulama listesi, listeye giriş ekranında yukarıya doğru kaydırarak veya alttaki simgelerin üzerinde bulunan oka dokunarak ulaşabilme.

- Giriş ekranındaki geniş Google Arama aracının kaldırılması.

- Giriş ekranına eklenen ve kaldırılamayan Takvim aracı. Bu araç sadece "birincil" giriş ekranı sayfasında görünüyor.

- Giriş ekranının hangi sayfasında olduğunuzu "noktalar" yerine "yatay olarak kayan çizgi" sayesinde göreceğiz.

- Google Asistan ile daha derin bütünleşme.

Rapor, Google'ın yeni Asistan'ı önce çıkarmak üzere klasik arama çubuğunu daha da arka plana atabileceğini, bunun yanında launcher'ın yeni gezinti düğmeleriyle gelebileceğini söylüyor. İddiaya göre home düğmesinin "flower" takma isimli renkli bir düğmeyle değişme ihtimali var. Bununla birlikte rapor, değişikliklerin hiçbirinin henüz sonuçlanmadığını ve Nexus telefonlar çıkana kadar başka değişikliklerin olabileceğini vurguluyor. Son olarak yeni Nexus Launcher deneyiminin sadece Nexus'lara özel olup, diğer cihazlarda Google Play üzerinden indirilemeyeceğine dair kesinleşmiş bir bilginin bulunmadığını söyleyelim.

Sonraki Haber

Forum