Android'e geçenlerin bilmesi gerekenler

iPhone'unuzdan sıkıldınız ve Android'e geçmek istiyorsunuz. İşte geçiş için ilk bilmeniz gerekenler!

iOS cihazınızdan sıkılmaya başladıysanız, yeni iOS ve iPhone 5'deki yenilikler de ilginizi çekmiyorsa Android'e bir göz atmanın zamanı gelmiş olabilir. Peki yıllarca sadece iOS cihazı kullanan biriyseniz, Android'e geçiş hakkında neler bilmeniz gerekiyor?

Doğru Android'i seçme

iOS'un tersine, Android'li telefonlar farklı boyutlar ve şekillerde geliyorlar. Öncelikle iPhone'a göre çok daha ucuz bir Android'li cep arıyorsanız, telefonunuzun sizi tatmin edecek bir performans sunmayabileceğini söyleyelim. Değiştirilebilir pil, kamera çözünürlüğü, vazgeçemeyeceğiniz uygulamalar, ekran boyutu, Android güncellemelerinin hızı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak seçimlerinizi kısıtladıktan sonra bir mağazaya giderek telefonları deneyin. Telefonlar hakkındaki yorumlara göz gezdirin, çok sayıda birbirine benzer olan yorumlara dikkat edin.

Farklı Android sürümleri ve üreticiler

Farklı Android sürümleri ve üreticiler

iOS 5 kullanan bir kişi, iOS 6'ya geçtiğinde de neredeyse hiç yabancılık çekmeyecektir. Ancak Android sürümleri arasında önemli farklılıklar, grafik arayüzde önemli değişiklikler olabiliyor. Bunun yanında cep üreticileri de Android'li ceplerine kendi arayüzlerini ekliyorlar. Sadece Google Nexus cihazlarında orijinal Android arayüzüne sahip oluyorsunuz. HTC cepler "Sense" adındaki arayüzle gelirken, Samsung "TouchWiz" adı verilen bir arayüzü ceplerine ekliyor. Dolayısıyla cebinizi nasıl kullanacağınız, bu arayüzlere göre biraz değişiyor. Yani cebinizle ilgili internetten yardım almak istediğinizde, onu marka ve model ismiyle aratmanız daha yerinde olacaktır ("Android 4.0 gps nasıl kapatılır" yerine "Galaxy S3 GPS nasıl kapatılır" gibi).

iOS'un tersine, her şeyi yükleyebilirsiniz

Android'li cebinizde tüm uygulamaları Google'ın mobil mağazası Google Play'den yüklemek gibi bir kısıtlamaya sahip değilsiniz. Ancak dikkatli olmanız gerekiyor, çünkü farklı kaynaklardan yüklediğiniz uygulamaların zararlı içerme olasılığı yüksektir. Google Play'den yüklediğiniz uygulamalar, yüzde 100 güvenli olmasalar da genel olarak daha güvenlidir.

Swype klavye

Swype, sanal klavyenizdeki tuşlarda parmağınızı gezdirerek yazmanıza izin veren bir klavye ve iOS'da bulunmuyor. Swype'da tuşlara tek tek dokunmadan, parmağınızı yazmak istediğiniz harfler üzerinde gezdirerek oldukça hızlı ve kolay bir biçimd eyazı yazabiliyorsunuz. Swype'a alışmanız biraz zaman alabilir, ancak alıştıktan sonra hayatınızı değiştirebilir.

Sonraki Haber

Forum