Microsoft, Edge'in Android sürümüne çok ses getirecek bir özellik eklemeye hazırlanıyor

Microsoft'un Android için Edge tarayıcısına ekleyeceği yeni özellik, bir anda ilgi çekici bir seçenek haline gelmesini sağlayabilir.

Android'deki Microsoft Edge, popüler bir tarayıcı olarak tanımlanamaz. En son Statcounter raporuna göre, Android müşterileri Chrome veya Samsung Internet'ten uzaklaşmak istemedikleri için Edge'in pazar payı grafiklerde görünemeyecek kadar küçük. Yine de, Android için Edge'deki yeni bir özellik, kullanıcıları Microsoft'un tarayıcısı lehine ana akım tarayıcılardan vazgeçmeye teşvik edebilir.

Leopeva64-2 tarafından tespit edildiği üzere, Android için Edge, tarayıcının reklamları nasıl engellediğini iyileştirmek için yeni bir deneysel işleve sahip. Yeni yapılandırma ile Android için Edge’in, YouTube gibi platformlarda gördüğümüz video reklamları daha iyi engellemesi bekleniyor. Leopeva64-2'nin söylediğine göre, bu işlev video reklamları oldukça iyi bir şekilde engelliyor, ancak deneyiminiz biraz farklı olabilir.

Güncellenmiş reklam engelleyiciyi Android'de Microsoft Edge'de test etmek için tarayıcıyı Google Play Store'dan indirin ve edge://flags/#edge-block-video-ads sayfasına gidin. İşlevi Etkin olarak ayarlayın ve tarayıcıyı yeniden başlatın. Sonrasında, YouTube'u veya video reklamlar içeren başka bir web sitesini açmayı deneyin…

Sonraki Haber

Forum