Android'li cebinizle 3D fotoğraflar çekin!

Sıradan bir Android'li ceple bile 3 boyutlu fotoğraf çekmek mümkün! İşte bunun yolu...

Android'li telefonların kameraları her geçen gün daha da güçleniyor; bugünlerde 8MP'den düşük bir kamerayla gelen akıllı cebe rastlamanız zor. HTC Evo 3D gibi bazı cepler ise çift kameraları sayesinde 3D fotoğraflar kaydetmenize izin veriyorlar. Peki, 3D özelliğine sahip olmayan, tek kameralı cebinizle de 3D fotoğraflar çekebilir misiniz? Evet, bu konuda size yardımcı olacak birkaç başarılı uygulama var.

3D Camera: 3D kameralarla aynı resim işleme yöntemini kullanan 3D Camera'da 3 boyutlu bir fotoğraf oluşturmak için, kamerayı 2-3 cm hareket ettirerek çektiğiniz iki fotoğrafa ihtiyacınız var. 3D fotoğrafı görüntülemek için 3D gözlüğe ihtiyacınız yok, cebinizi sağa veya sola eğerek 3D efektini tecrübe etmeniz mümkün. Çektiğiniz fotoğraflar, işlem yoğun işlemci gücü gerektirdiğinden sunucuda işlenerek size geri gönderiliyor.

Make it 3D: Make it 3D, 3D kameranın aksine, 3D destekli cihazlarda kullanabileceğiniz "gerçek 3D" resimler oluşturmanıza izin veriyor. Klasik anaglif stereoskopik 3D resimler oluşturmak istiyorsanız, 3D kamera tam size göre.

Camera 3D: Camera 3D, fotoğrafını çektiğiniz nesneye 3 boyutlu hissi kazandırmayı amaçlıyor, yani farklı bir "3D" tanımına sahip. Uygulama sayesinde fotoğrafını çektiğiniz nesneyi sağa ve sola döndürebiliyorsunuz. Uygulamanın nasıl çalıştığını görmek için bu videoya göz atabilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum