Android Telefonlar İçin 7 Kullanışlı İpucu!

Bu Android ipuçlarıyla akıllı telefonunuzu tam potansiyelinde kullanın!

Android inanılmaz derecede güçlü bir işletim sistemi, ve onu sadece WhatsApp ve telefon aramaları için kullanmak büyük bir israf olurdu.

İşte bu yüzden, ve Android telefonunuzu tam potansiyeline çıkarabilmeniz için sizinle 7 ipucu ve püf noktaları paylaşacağız.

1 - Pusula ve barometre

Android telefonunuz sadece bir ivmeölçere sahip değil, ayrıca bir pusula, yakınlık ışık sensörü ve hatta bir barometresi bile var. Normalde bu parçalar farklı uygulamalar için birlikte çalışarak telefonunuzu daha kullanışlı yapıyor ama isterseniz Pusula: Smart Compass gibi bir uygulama ile sadece pusula özelliğini kullanabilirsiniz.

2 - Ekran kapalıyken sesli Google arama

Çoğu android cihaz "Ok Google" dediğinizde, o anda ne yapıyor olursa olsun sizi dinlemeye başlayacaktır. Moto X gibi bazı telefonlar ekran kapalıyken bile sizi dinleme özelliğine sahip.

Apple benzer bir özellik olan "hey Siri" ile karşımıza çıkmıştı, ancak bu özellik sadece iPhone şarjda veya bağlıyken çalışıyor.

"Ok Google" özelliğinin her zaman çalışmasını istiyorsanız:

Google ayarları > Ses > Ok Google Algılama > Her zaman açık tuşuna dokunmanız yeterli.

3 - Kayıp telefonunuzu kilitleyin ya da temizleyin

Eğer telefonunuzu sürekli kaybediyorsanız, Android bunun da bir çaresini barındırıyor. Google'ın geliştirdiği Find My Device adlı uygulama sayesinde kayıp telefonunuzu takip edebilir ve hatta uzaktan verilerinizi silebilirsiniz.

4 - Barkod okuyucu

Telefonunuzun kamerasını bir barkod okuyucu olarak kullanmak istiyorsanız, QR ve Barkod Okuyucu gibi uygulamaları kullanarak mağazalarda gördüğünüz ürünlerin incelemelerine derhal ulaşabilirsiniz.

5 - Chrome sekmelerine diğer cihazlardan erişin

Eğer tüm cihazlarınızda aynı Google hesabını kullanıyorsanız, sekmelerinizi bir cihazdan diğerine taşıyabilirsiniz. Tek yapmanız gereken farklı cihazlarda Chrome'a aynı Google hesabı ile giriş yapmak. Ardından geçmiş kısmında diğer cihazlardan sekmeleriniz görebilirsiniz.

6 - Spor antrenörü

Android cihazınızda bulunan bir çok farklı değeri ölçen algılayıcılar sayesinde, gün içinde ne kadar yürüdüğünüzü, ne kadar kalori yaktığınızı ve hatta ne kadar uyuduğunuzu bile takip edebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken Google Fit veya Samsung Health uygulamalarından birini indirip egzersize başlamak.

7 - Cihazınızı hızlandırın

 Eğer havalı görünen menü animasyonlarının telefonunuzu yavaşlatmasından rahatsız oluyorsanız, bunun da çözümü oldukça basit.

Ayarlar > Cihaz bilgileri > Sürüm numarasına 7 defa dokunun > Yapımcı menüsünü açtınız! Buradan cihazınızın animasyon ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Pencere animasyon hızı, geçiş animasyonu hızı, ve animasyon süresi hızı ayarlarının tümünü 0.5x yapın.

Sonraki Haber

Forum