Android TV'ler büyük bir bug ile karşı karşıya..

Bir kullanıcı, Google kullanıcılarını çok kızdıracak bir gizlilik açığını ortaya çıkardı!

Google'ın televizyonlara yönelik işletim sistemi Android TV, kullanıcıların Google Fotoğraflar albümünü ekran koruyucu olarak ayarlamalarına imkan tanıyor. Bunun faydalı bir özellik olduğu söylenebilir, tabi eğer özel fotoğraflarınız yabancılarla paylaşılmazsa.

Android TV sahibi bir kullanıcı, Google Home uygulaması aracılığıyla çok miktarda rastgele hesaba ve Google Fotoğraflar albümlerine erişebildiğini fark ederek durumu Twitter'da seslendirdi.

Görünene göre eğer Google Fotoğraflar ekran koruyucusunu ayarlarken "bağlı hesaplar" üzerine tıklarsanız, bug sebebiyle pek çok kullanıcının bulunduğu bir listeye ulaşıyorsunuz. Sonra da bug sayesinde kişilerin Google Fotoğraflar üzerindeki kişisel fotoğraflarına sınırlı bir erişim sağlanıyor ve bu fotoğraflar Ortam Modu ekran koruyucuları olarak seçilebiliyorlar. Yani siz farkında olmadan, bir başka kişi sizin fotoğraflarınızı kendi Android TV'lerinde ekran koruyucu olarak kullanabiliyor. Bu bug'ı bulan kullanıcı, hesapları gözüken diğer kullanıcıların aynı TV modeline sahip olanlar olduğunu düşünmekteydi ancak henüz bir doğrulama yapılmış değil.

Bug'ın kaynağı hakkında henüz bir cevap olmasa da, Google bir çözüm üzerinde çalışıyor ve bu arada Google Fotoğraflar ekran koruyucularını da iptal etmiş durumda. Bir Google sözcüsünün XDA Developers'a söylediği üzere kullanıcıların mahremiyeti büyük önem taşıyor. Şu anda bug'ın ne kadar yaygın olduğu Google'ın yorumu olmadan anlaşılmayacak, ancak şimdilik sorun çözülmüş gibi gözüküyor.

Sonraki Haber

Forum