Android'li cebinizi PC faresine dönüştürün!

Android'li telefon veya tabletinizi bir PC faresi ve klavyesine nasıl dönüştürebilirsiniz? Açıkladık

Intel tabanlı bir bilgisayarınız ve Android'li bir telefonunuz varsa, bilgisayarınızı telefonunuzdan kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz? Fareniz bozulduğunda Android'li telefonunuzu fare ve klavye gibi kullanabilirsiniz! İşte bunu yapmanın yolu.

Kolay ve ücretsiz yol: Intel Remote Keyboard

Intel tabanlı bir bilgisayar kullanıyorsanız, Intel Remote Keyboard kurulumu için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Intel Remote Keyboard'u Android'li telefonunuza veya tabletinize indirin.

2. Intel Remote Keyboard Host'u Windows'lu PC'nize indirin ve kurun. x86 ve x64 sürümleri arasında doğru seçimi yapmanız gerekiyor.

3. Android'li cihazınızın ve Windows'lu PC'nizin aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.

4. Android'li telefonunuzda Windows cihazının ismine tıklayın.

5. Şimdi Windows'lu PC'niz, büyük bir QR kodu gösterecek. Bu kodu Android'li telefonunuzun kamerasıyla taratın (ekrandaki yönergeleri izleyin). Bu işlemden sonra iki cihazınız eşleşecek.

6. Hepsi bu kadar, hazırsınız.

Intel Remote Keyboard ile neler yapabilirsiniz? Devamı, sonraki sayfamızda.

Neler yapabilirsiniz?

Uygulama, telefonunuzu sanal bir trackpad ve klavyeye dönüştürerek bilgisayarınızı uzaktan kontrol etmenizi sağlıyor. Uygulamayı telefonu dik veya yatay tutarak kullanmanız mümkün. Intel'in klavyesinin görünüşü Android'in klavyesine çok benziyor ancak üs tarafında Windows, ESC tuşlarına ve yön tuşlarına da yer veriyor.

Sol tık için ekrana bir kez dokunmanız, sağ tık için iki kez dokunmanız yeterli. İki parmağınızla aynı anda çekerek PC'nizin ekranını kaydırabiliyor, sağ taraftan içeriye doğru çekerek Windows'un başlat menüsünü açabiliyor, sol taraftan içeriye doğru çekerek son kullandığınız uygulamaları görüntüleyebiliyorsunuz.

Dilerseniz, Android'li cihazınıza birden fazla Intel cihazını bağlayabilir, aralarında hızla geçiş yapabilirsiniz.

Yapamayacaklarınız

Intel, kendi klavyesini kullandığı için Android'in diğer müthiş klavyelerinden faydalanmanız mümkün olmuyor. Intel'in klavyesi biraz eski göründüğünden bu sizde biraz hayal kırıklığı oluşturabilir. Otomatik düzeltme, çizerek yazma, metin genişletme gibi işlevler klavyede bulunmuyor.

Trackpad'in hassasiyetini veya farenin hızlanma oranını ayarlamanız da mümkün değil. Trackpad size başta aşırı hassas gelebilir, ancak kullandıkça alışıyorsunuz.

Uygulamanın hissedilen eksiklerinden bir tanesi, sesi kolay bir biçimde kısıp açmanıza izin vermemesi. Ses seviyesini değiştirmeniz gerektiğinde sistem tepsisindeki ses düğmesine tıklayıp, basılı tutarak ayarlama yapmanız gerekiyor. Intel Remote Keyboard'un hassasiyeti yüksek olduğundan bunu yapmak, pek kolay olmuyor. Telefonun üzerindeki ses düğmeleriyle ses seviyesini ayarlamaya yönelik bir işlev, ileriki sürümlerde sunulmasını umduğumuz işlevler arasında.

En önemli kısıtlama ise uygulamanın sadece Intel tabanlı cihazlarla çalışması. Aracı AMD işlemcili bir PC'de denemedik; bunu yaparsanız deneyimlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

İkinci, ücretli seçenek: Remote Mouse

Remote Mouse, Android'li telefonunuzu PC'niz için trackpad/klavyeye dönüştüren uygulamalar arasında en iyilerinden. Intel Remote Keyboard'un kısıtlamalarının çoğu, Remote Mouse'ta ortadan kalkıyor. Remote Mouse, istediğiniz Android klavyesiyle çalışabiliyor, 3G üzerinden bağlantıyı destekliyor ve PC'nizi uzaktan kapatmanıza, yeniden başlatmanıza vs. izin veriyor.

Remote Mouse'un en önemli dezavantajı ise ücretsiz sürümün tam trackpad'in üzerinde gösterdiği reklam. Yani fare imlecini sürüklemeye çalışırken yanlışlıkla reklama dokunmanız mümkün. Her bir işlev için 1,99 dolar ödemeyi kabul ediyorsanız, Remote Mouse size birçok faydalı işlev sunuyor. Mac OS X'le de çalışan Remote Mouse'u gerçek anlamda işlevsel hale dönüştürmek, size 4 - 12 dolara mal olabilir.

Sonraki Haber

Forum