Android'li telefonunuzu Nexus'a dönüştürün!

Herhangi bir Android'li telefonda Google Nexus deneyimi yaşamak, artık eskisinden daha zahmetsiz!

Nexus telefonlar Android'in "saf" halini deneyimlemek isteyenler ve geliştiriciler için hariika birer araç. Android'in son sürümlerinde yapılan ayarlamalar ise, Nexus stili deneyimi diğer telefonlara getirmeyi kolaylaştırıyor. İşte herhangi bir telefonu Nexus'a yaklaştırmanın yolu.

Google Play launcher'ı yükleyin: Ücretsiz Google Now launcher, giriş ekranınızın sol tarafında "OK Google" ses işlevini eklerken, stok Android duvar kağıtlarına ulaşmanızı sağlıyor. Launcher'ı yükledikten sonra telefonunuzun arayüzü, Nexus'a oldukça benziyor.

Gereksizleri silin: Gerçek bir Nexus deneyimi için üreticinizin telefona ilave ettiği uygulamalardan kurtulmak isteyeceksinizdir. Uygulamalar > Ayarlar yolunu izleyin ve kaldırabildiğiniz ön-yüklü uygulamaları kaldırın. Silinmeyen inatçı uygulamaları kaldırmak için üçüncü parti araçlardan faydalanmanız gerekebilir. Örneğin Samsung telefonlarda EZ Package Disabler'ı kullanabilirsiniz. Bazı uygulamaları kaldırmanız, telefonunuzu root'lamadan mümkün olmayabilir.

Google uygulamalarını yükleyin: Google'ın stok uygulamalarının çoğunu Play Store'dan yükleyebilirsiniz. Google Camera, Google Calendar, Phone, Contacts, Messenger, Google Keyboard, Google Photos, Google uygulaması, Maps, Street View, Hangouts, Clock, Calculator, Google Play Music, Google Fit, yükleyebileceğiniz Google uygulamaları arasında bulunuyor. Bu uygulamaları Ayarlar üzerinden varsayılan hale getirebilirsiniz. Ancak Ayarlar gibi bazı uygulamaları root'suz değiştirmeniz mümkün olmayabilir.

Root'lama yolu: Google, stok Android ROM'larını yalnızca resmi Nexus cihazları için yayınlıyor, ancak root'layarak gereksiz uygulamalardan kurtulmanız mümkün olabilir. Üçüncü parti ROM'lar ise telefonunuzu tıpkı Nexus gibi kullanmanızı sağlayabilir.

Sonraki Haber

Forum