Anonymous'tan açık mektup!

Türkiye'deki resmi sitelere saldırarak bir kez daha olay olan hacker grubu yine kafa tutuyor!

Anonymous son zamanlarda ülkemiz de dahil olmak üzere yaptığı saldırılarla tüm dünyanın gündeminde. İlk olarak Wikileaks'e verdiği destek ve bunun için Visa ve MasterCard gibi devlere yaptığı saldırılar ile adından bahsettiren Anonymous, daha sonra da pek çok saldırıya imza attı. Hatta Sony'ye yapılan saldırılarda bile Anonymous iddiası sürekli gündemi meşgul etti.

Son olarak Türkiye'deki internet sansürünü protesto etmek iddiası ile yola çıkan grup, dün, başta TİB olmak üzere pek çok siteyi hack'leme girişiminde bulunmuştu. Hatta Türkiye'de, küçük çaplı bir siber savaşa yol açtıkları bile söylenebilir.

Anonymous'un ne kadar ciddiye alındığını anlamak için sadece bu cümleyi okumanız bile yeterli: Ülkeleri hedef alan saldırılar için Birleşik Devletler ve İngiltere, bu saldırılara fiziksel saldırılar gibi davranıp o şekilde ceza verileceğini açıklamıştı. Ancak bu iş bu kadarla da kalmadı ve işin içine NATO bile girdi. Ve sonunda Anonymous, yayınladığı yeni bildiri ile yine kafa tuttu.

O bildiriyi ve detayları haberimizin ikinci sayfasında bulacaksınız...

İşte Anonymous'un NATO'ya açık mektubu...

Açıklamadan bir bölüm...

Birleşik devletler ve İngiltere'nin açıklamasından sonra NATO da genel olarak hacker'lara karşı nasıl bir tutum içinde olduklarını açıkladı.

Ancak NATO Anonymous'u ayrı bir kefeye koyarak değerlendirince bu gruptaki hacker'ların dikkatini de üzerine çekti. NATO'ya açık mektup yazan Anonymous hedeflerinin ülkelerdeki hayatı baltalamak olmadığını, insanlar ve hükümet arasında bir anlaşmazlık olduğunda insanların tarafını tutacaklarını belirtti ve şu sözlerle dikkat çekti; "Kafasız bir yılanın kafasını koparabileceğiniz yanılgısına düşmeyin. Hydra'nın bir kafasını koparırsanız aynı yerden on tane daha çıkar. Bir Anon'u keserseniz, bu harekete karşı on tanesi daha bize katılır."

Sonraki Haber

Forum