Apex Legends Rekor Kırmaya Doymuyor!

Apex Legends, imzasını attığı müthiş başlangıç performansının ardından hız kesmeden rekorlarına devam ediyor!

Görünene göre Apex Legends'ın muazzam yükselişini durdurmak pek mümkün değil ve en son açıklamaya göre oyun ilk haftasında 25 milyon oyuncuya ulaştı. Geçtiğimiz hafta sonu da aynı anda 2 milyon oyuncuyu geçerek önemli bir başarıya imza attı.

25 milyon sınırının aşılması oyunun resmi Twitter hesabı aracılığıyla duyuruldu ve geçtiğimiz haftanın başarısının, Respawn ve EA'in beklentilerinin çok üzerinde olduğu belirtildi.

Gönderilen tweet'te Twitch üzerindeki büyük isimlere teşekkür edilmesinin ise geçerli bir sebebi var çünkü Apex Legends yayıncıları, battle royale oyununun bu kadar büyümesinde büyük bir role sahiplerdi. Tabi oyunun bedava oluşu ve türe yeni bir bakışa sahip olması da bu büyümeye yardımcı oldu. Apex Legends, Fortnite ve Overwatch'un karışımı gibi tanımlanabilir. Oyun içerisinde çeşitli kahramanlar (Legends) seçilebiliyor ve üç kişilik takımlar birbirlerine karşı mücadele veriyor.

Bunun yanı sıra oyuncu tabanının büyüme hızı da küçümsenebilecek bir şey değil. Fortnite'ın sadece 10 milyon oyuncuya bunun iki katı sürede ulaştığı düşünülürse, bir haftada 25 milyona ulaşmanın oldukça etkileyici olduğu rahatlıkla söylenebilir. Fortnite 45 milyon oyuncuya 6 ayda ulaşmıştı ancak eğer EA'in oyunu bu hızla devam ederse, kısa süre içinde bu rekoru kırabilir.

Tabii ki güçlü bir başlangıç kadar, bu hızı devam ettirebilmek de önemli. Apex Legends'ın birinci sezonu Mart ayında yeni silahlar ve ganimetlerin (ve tabii ki yeni Legends) tanıtılması ile başlayacak ve yeni bir Battle Pass satışa sunulacak.

Sonraki Haber

Forum