Apple App Store'da büyük temizlik!

Apple, özel kullanıcı bilgilerini toplayan yüzlerce uygulamayı App Store üzerinden kaldırdı.

Apple, kendi uygulama gözden geçirme sürecini atlayan ve gizlice özel kullanıcı verilerini toplayıp kendi sunucusuna yükleyen yüzlerce uygulamanın App Store'da yer aldığını doğruladı.

SourceDNA kod araştırmacıları hafta sonu, özel API çağrıları için kod da dahil olmak üzere en az 256 uygulamanın App Store kurallarını ihlal ettiğini bildirdi. Apple kimliği için kullanılan e-posta adresi ve yüklü uygulamalar gibi özel kullanıcı bilgileri toplamak için kullanılan API çağrıları, Çin'li reklam şirketi Youmi'nin bir SDK parçası olarak bulundu ve toplanan veriler geliştirici ve kullanıcının bilgisi dışında kendi sunucusuna yükleniyordu.

Apple buna cevap olarak yayınladığını bildiride, Youmi tarafından geliştirilen SDK'yı kullandığı tespit edilen tüm uygulamaların App Store üzerinden kaldırılacağını açıkladı. Apple'ın bu hızlı hamlesi sevindirici olsa da araştırmacılar diğer uygulamaların da benzer şekilde birAPI ile Apple'ın uygulama kontrol sürecini atlatabilmelerinden endişe duyduklarını dile getiriyorlar.

Ne yazık ki etkilenen uygulamaların tam listesi yayınlanmış değil. Ama  çoğunun Çin'li geliştiriciler tarafından yayınlandığı ve Çin'li kullanıcıları hedef aldığı tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

Forum