iOS 16.1 beta 2 hazır: İşte yeni beta ile gelen yenilikler

Apple, kullanıcıların iOS 16'nın en son beta sürümünde Apple Cüzdan uygulamasını kaldırmasına izin veriyor ve bazı yenilikler sunuyor.

Apple, iOS 16'yı bu ayın başlarında piyasaya sürdü ve iOS 16.1 beta 1'den bir hafta sonra, iOS 16.1 beta 2'yi çıkardı. En son beta sürümde düzeltilen sorunların yanı sıra birkaç değişiklik var.

Build 20B5050f adlı iOS 16.1 beta sürümü, daha önce tahmin edildiği gibi Apple Cüzdan'ın kaldırılmasına imkan veriyor. Ayrıca Temiz Enerji Şarjı, Canlı Etkinlikler, Matter Desteği ve daha fazla özelliklere sahip.

İşte bu beta ile gelenler:

  • Apple Cüzdan uygulaması kaldırılabilir: Kullanıcılar artık Apple'ın Cüzdan uygulamasını kaldırabilir, ancak bunun Apple Pay, Apple Card ve diğer özelliklere erişimi engelleyebilme ihtimali var.
  • Canlı Etkinlikler: Bu özellik, spor oyunları gibi etkinlikler hakkında gerçek zamanlı güncellemeler vererek kullanıcıları bilgilendiriyor ve teslimat siparişlerini takip etmeye yardımcı oluyor.
  • Matter Desteği: Kullanıcıların Apple cihazlarında Siri ve Home App aracılığıyla kontrol edilebilen farklı platformlar arasında uyumlu aksesuarların bağlanmasına yardımcı olur. Yazılım sürüm notlarında Apple, uygulamayla ilgili üç sorunu çözdüğünü söylüyor.
  • Temiz Enerji Şarjı: iOS 16.1 beta 2, kullanıcıların daha düşük karbon emisyonlu enerji kaynakları aracılığıyla şarj ederek karbon ayak izlerini azaltırken Apple cihazlarını şarj etmelerini sağlıyor.
  • iCloud Paylaşılan Fotoğraf Kitaplığı: Bu özellik, kişilerin ayrı bir iCloud Kitaplığı aracılığıyla en fazla beş kullanıcıyla fotoğraf paylaşmasına olanak tanıyor. Bu kişiler, kitaplıklarından koleksiyona ekleme yapabiliyor veya belirli resimlere katkıda bulunabiliyor.
Sonraki Haber

Forum