Apple, gelecek yıl dev gibi bir iPad ile karşımıza çıkabilir

Yeni bir sızıntı, Apple’ın ekstra büyük bir iPad üzerinde çalıştığını söylüyor. Doğruysa, önümüzdeki yıl dev gibi bir iPad ile karşılaşacağız...

The Information tarafından yayınlanan yeni bir sızıntıya göre Apple, 16 inçlik büyük bir ekrana sahip yeni bir iPad hazırlıyor olabilir. Aynı sızıntı, net olmamakla birlikte bu ürünün 2023’ün dördüncü çeyreğinde çıkabileceğini öne sürüyor.

14 ila 15 inç ekranlı bir iPad hakkında söylentiler bir süredir ortalıkta dolaşırken, 16 inçlik bir iPad'i ilk kez duyuyoruz. Apple sızıntıları ile tanınan Mark Gurman 2021'de 14 ve 15 inç iPad iddialarını ortaya atmıştı ve yakın zamanda daha büyük bir modelin önümüzdeki bir veya iki yıl içinde piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Tedarik zinciri analisti Ross Young, Haziran ayında bu tahmini destekledi ve Mini LED'li 14,1 inç bir iPad Pro görebileceğimizi söyledi. 

Şu anda Apple'ın en büyük iPad modeli 12,9 inç iPad Pro. Ancak birkaç inçlik ekstra ekran alanı eklemek, cihazı profesyoneller için ideal hale getirebilir. Uygulamalar arasında geçişi kolaylaştırması beklenen bir iPadOS 16 özelliği olan Stage Manager da bu modelde kullanışlı bir özellik olabilir.

Apple, USB-C'li daha pahalı giriş seviyesi iPad'in yanı sıra güncellenmiş 12, 9 inç iPad Pro'nun piyasaya sürülmesiyle geçen ay iPad serisinde bir atılım gerçekleştirmişti. Ancak iPad'in fiyatı onu garip bir konuma getirdi. Şu anda 329 dolar yerine 449 dolar olarak fiyatlandırılan cihaz, 249 dolarlık Magic Keyboard Folio ve 99 dolarlık Apple Pencil'ı eklediğinizde neredeyse bir M1 MacBook Air kadar pahalı.  

Sonraki Haber

Forum