Apple'ın akıllı saat projesi gerçek oluyor

Daha önce birçok kez dedikodusu yapılan cihaz için Apple, ilk adımı atmaya hazırlanıyor...

Teknoloji devi Apple, "giyilebilir" teknoloji konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde akıllı ayakkkabının patentini alan şirket, şimdilerde ise akıllı saat pazarına girmeye hazırlanıyor.

Apple'ın daha önce de akıllı saat üreteceği söylendiyse de iddialar, deddikodu olarak kalmaktan öteye geçmemişti. Ancak Wall Street Journal ve New York Times'ın "içeriden" edindiği bilgiler, Apple'ın bu konu hakkında ciddi düşündüğünü gösteriyor. 

"iWatch" ismiyle piyasaya çıkması beklenen akıllı saatler, Apple çalışanlarına göre bükülür bir bombeli cama sahip olacak. Piyasaya çıkmamış ürünler hakkında konuşmaları yasak olan, dolayısıyla ismini vermeyen çalışanlar, iOS destekli akıllı saatlerin aynı zamanda bir cep telefonu işlevi göreceğini söylüyor.

Apple'ın ısrarla yorum yapmaktan çekindiği iWatch'un, görücüye çıktığında benzerlerinden ne gibi farklılıklar sunacağı merakla bekleniyor. Ancak giyilebilir teknolojiye ciddi yatırımlar yapan şirketin, bu konuda da çıtayı bir hayli yükselteceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Sonraki Haber

Forum