Apple, kendi yapay zeka çipini geliştirmek istiyor

Apple, herkesin heyecanla beklediği M4 işlemcisi ile birlikte, bir de kendi yapay zeka çipini geliştirmek istiyor. Ama bu çip, son kullanıcı için, en azından başlangıçta pek bir anlam ifade etmeyebilir.

Çin sosyal medyasında ortaya çıkan sızıntılar, Apple'ın heyecanla beklenen M4 işlemcisi dışında yeni bir yapay zeka çipi geliştirdiğini iddia ediyor.

Apple son zamanlarda geliştirilmiş Neural Engine'i sayesinde yapay zeka alanında büyük adımlar atıyor olsa da, yeni sızıntıda özel olarak sunucu AI işlemcilerinden, yani bulut tabanlı AI araçlarını çalıştıran veri merkezlerini güçlendirecek işlemcilerden bahsediliyor.

Görünene göre Apple, AI söz konusu olduğunda tek bir tarafa odaklanmak yerine farklı seçenekleri denemek istiyor. Cihaz üzerinde AI yetenekleri söz konusu olduğunda yeni M4 çipi, Apple'ın yeni ürün serilerini rakipleriyle rekabet edebilir bir noktada tutacak. Ancak bu sırada şirket, TMSC ile ortak bir şekilde, en erken 2025 yılının ikinci yarısında üretime başlayacağı 3nm çiplerle bulut alanında da geri kalmamaya çalışacak.

Bu çiplerin yakın gelecekte kullanıcılar için bir etki yaratmayacağı tahmin edilebilir. AI'nin geleceği ve şirketlerin yönelmesi gereken seçenek yavaş bir şekilde netleşirken, M4 çipine sahip yeni ürünler muhtemelen ihtiyacınız olandan daha fazla AI özelliği sunmaya devam edecek.

Sonraki Haber

Forum