Apple, Samsung'dan "kurtuluyor" mu?

Apple ve Samsung kavgasının en sonunda bu noktaya geleceği belliydi. İşte son gelişme...

Apple, iOS cihazlarında kullandığı işlemcilerde Samsung'dan yardım alıyor. Ancak son raporlar, şirketin Samsung'a olan bu bağlılığını daha da azaltmaya çalıştığı yönünde. Asya'da ortaya çıkan raporlara göre Apple, Taiwanese Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) ile 20 nanometre'lik gelişmiş işlemci üretme süreci üzerinde anlaşmaya vardı.

TSMC'nin 20nm'lik işlemcilerinin bugün kullanılan 28nm'lik teknolojiye göre yüzde 30 daha çok işlem gücü ve yüzde 25 enerji tasarrufu sağladığı söyleniyor. Analist Gus Richard ve Piper Jaffray de bu raporlara benzer duyumlar aldıklarını ve Apple'ın iPhone 5 gibi cihazlarda Samsung yapımı A6 çiplerin sayısını azaltacağını söylüyorlar.

Apple ve Samsung arasındaki ilişkilerin bozulmasında şirketlerin arasında uzun süre devam eden patent davalarının önemli yeri var. Endüstriye yakın bulunan bir kaynağa göre ise iki şirket arasındaki ilişki, kopma noktasına gelmiş bulunuyor: "Apple-Samsung ilişkisi öyle bir noktaya geriledi ki, iki şirket de sadece anlaşmaları yerine getirip değişiklik yapmayı gözetiyorlar."

Sonraki Haber

Forum