Apple TV'ler, tvOS 17 ile birlikte yerel VPN desteğine de kavuşuyor

Apple, Apple TV'lerine yerel VPN desteği getirmeye hazırlanıyor. tvOS 17 ile gelmesi beklenen bu özellik, kullanıcıları pek çok dertten kurtarma potansiyeline sahip.

9to5Mac tarafından yayınlanan bir Apple basın açıklamasına göre Apple TV’ler, tvOS 17 ile yerel VPN uygulaması desteğine sahip olacak.

Bu, WWDC 2023’te açılış konuşmasında bahsedilmeyen birçok özellikten biri. Ancak bazı kullanıcılar için çok önemli olabilir. Yerel VPN desteği, Google’ın Chromecast’i veya Amazon’un Fire TV cihazlarının şu anda Apple TV karşısında sahip olduğu nadir avantajlardan biri olarak öne çıkıyor.

Yerel VPN desteği iPhone, iPad ve Mac’te zaten mevcut ve bu özelliğin Apple TV’lere eklenmesi potansiyel olarak büyük umut vadediyor. VPN, yalnızca kendi ülkenizde bulunmayan dizileri izleyebileceğiniz ve uygulamaları kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor, aynı zamanda siber güvenliğiniz için de ayrı bir katman oluşturabiliyor.

Açıklamada duyurulan diğer yeni tvOS 17 özellikleri arasında, diyaloğu arka plan gürültüsünden ayıran ve merkez kanalınıza yönlendiren gelişmiş diyalog ve Dolby Vision 8.1 desteği yer alıyor. Ayrıca Apple Fitness+’a, gününüz, tercih ettiğiniz süre ve egzersiz türü gibi şeylere göre planlayabileceğiniz özel egzersiz ve meditasyon planları ekleyen güncellemeler gelecek. Bunların yanı sıra, temel olarak bir egzersiz çalma listesi seçeneği olan bir araya getirilmiş egzersizler ve müzik sesine veya Apple’ın eğitmenlerinin seslerine öncelik vermenizi sağlayan Audio Focus da sunuluyor.

Sonraki Haber

Forum