Apple'a Huawei şoku: Şirket, Vision Pro başlığının ismini değiştirmek zorunda kalabilir

Apple, Vision Pro başlığını Çin pazarına sunarken isim sorunu yaşayabilir. Zira Vision Pro markasının başka bir sahibinin olduğu ortaya çıktı ve bu sahip, oldukça büyük bir şirket.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Vision Pro başlığı, Çin’de büyük bir engelle karşılaşabilir. Çinli web sitesi MyDrivers’ın bildirdiğine göre Huawei, 2019 yılında Çin’de “Vision Pro” ticari markasını almıştı.

Son habere göre Huawei, markayı Çin’de aktif olarak akıllı TV’ler ve akıllı gözlükler gibi çeşitli ürünler için kullanıyor. Mevcut ticari marka sahipliği göz önüne alındığında, Apple, cihazı Çin’de satmayı planlıyorsa, aynı adı kullanma konusunda sorun yaşayabilir.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi, Huawei’nin ticari markasını 28 Kasım 2021’den 27 Kasım 2031’e kadar geçerli olarak kaydetti. Bu ticari marka, başa takılan sanal gerçeklik ürünleri de dahil olmak üzere, Apple’ın başlık için Çin pazarındaki planlarını doğrudan etkileyebilecek pek çok farklı cihazı kapsıyor.  Bu isimle devam etmek için Apple’ın “Vision Pro” ticari marka haklarını elde etmek üzere Huawei ile anlaşması gerekebilir ve bu, potansiyel olarak iki şirket arasında mali bir uzlaşmayla sonuçlanabilir.

iPad markası için 60 milyon dolar ödemişlerdi

Apple’ın bir Çinli şirkete bir ürün adını kullanması için ödeme yapmak zorunda kaldığı başka durumlar da bulunuyor. Apple, 2012 yılında, bir dizi başarısız yasal anlaşmazlığın ardından Çin’deki “iPad” ticari markasını güvence altına almak için Proview Technology’ye 60 milyon dolar ödeme yaptı.

Şu an itibariyle, Apple bu ticari marka mücadelesiyle ilgili resmi bir açıklama yayınlamadı. Şirket, özellikle Çin‘de başlık için alternatif bir isim aramak veya ticari marka hakları için Huawei ile görüşmelere başlamak gibi çeşitli seçenekleri araştırabilir.

Sonraki Haber

Forum