Küresel ekonomik krize ve kötü iPad performansına rağmen, Apple'ın açıkladığı son veriler oldukça iyi görünüyor

Apple, iPad satışları ile hayal kırıklığı yaşamış olsa da, açıkladığı yeni verilerle oldukça güçlü bir konumda olduğunu gösterdi.

Apple, birkaç aksaklığa rağmen finansal fırtınayı atlatıyor gibi görünüyor. Şirket, mali dördüncü çeyreğinde 90,1 milyar dolarlık rekor bir gelir ve 20,7 milyar dolar net kar bildirdi. Bunlar, geçen yılın aynı dönemine göre yalnızca hafif artışlar olsa da (gelir 'sadece' yüzde 8 arttı), önceki çeyrekte yaşanan sert ekonomik iklime ve sabite yakın gelir artışına rağmen gerçekleşmiş olması ilgi çekici.

iPhone 14'ün ilk çıkışının şirketin mobil gelirini artırmaya yardımcı olduğunu duymak sizi şaşırtmayacaktır (geçen yazın 38,9 milyar dolarına karşılık 42,6 milyar dolar). Ancak diğer segmentler değişkendi. MacBook Air M2, Mac gelirinin yüzde 25 artarak 11,5 milyar dolara yükselmesine yardımcı oldu. iPad satışları keskin bir şekilde, 7,2 milyar doların hemen altına düştü. Ve Apple Music ve TV gibi hizmetler 19,2 milyar dolarlık yeni bir rekor kırdı. Apple Watch ve akıllı ev cihazları satışları 8,8 milyar dolardan 9,7 milyar dolara sağlam bir şekilde büyüdü.  

Apple müşteri tabanı da güçlü görünüyor. Apple'ın kazanç açıklaması sırasında CFO Luca Maestri, Mac ve iPad alıcılarının yaklaşık yarısının platformda yeni olduğunu kaydetti. Şirket ayrıca bu sayı için tüm zamanların (ancak belirtilmemiş) rekorun tanıtımını yaptı. CEO Tim Cook, iPhone 14 Pro ve Pro Max için sıkı tedarik kısıtlamalarına rağmen telefon satışlarının güçlü olduğunu ekledi.

Sonraki Haber

Forum