Arjantin’de ön seçimleri Bitcoin destekçisi aday kazandı

Bitcoin destekçisi Javier Milei, Arjantin’deki ön seçimlerde en çok oyu alan başkan adayı oldu.

Bitcoin destekçisi Javier Milei, Arjantin’deki ön seçimlerde en çok oyu alan başkan adayı oldu. Milei, Bitcoin yanlısı ve merkez bankası karşıtı fikirleriyle öne çıkıyordu.

Arjantin‘deki ön seçimlerde oyların yüzde 90’ından fazlası sayıldı. Milei, şuana kadar oyların yüzde 32’sini alarak yarışta ilk sırada yer aldı. Bloomberg verilerine göre, Juntos por el Cambio partisi yüzde 30’un biraz altında oy oranıyla ikinci sıraya yerleşti. Mevcut hükümetin grubu olan sol görüşlü Unión por la Patria koalisyonu ise yüzde 28,5’in biraz üzerinde oy aldı.

‘Merkez Bankası kaldırılsın’ çağrısı

Milei, merkez sağı temsil eden La Libertad Avanza koalisyonu ile seçimlere girmişti. Arjantinli politikacı, merkez bankasının kaldırılması için çağrı yapmıştı. Milei, kendisini anarko-kapitalist olarak tanımlıyor. Başkan adayı, Bitcoin’in merkez bankası dolandırıcılarına karşı bir tepki olduğunu savundu.

Milei’nin popülist söylemleri yüksek enflasyon ile mücadele eden Arjantin’de karşılık buldu. Ülkede enflasyon yıllık bazda yüzde 116 civarına yükselmişti.

Seçimler 22 Ekim’de yapılacak

Ülkede genel başkanlık seçimleri 22 Ekim’de yapılacak. Bir adayın başkan olarak seçilmesi için oyların en az yüzde 45’ini alması gerekiyor. Adaylardan herhangi biri bu orana ulaşamadığı takdirde ikinci kez sandık kurulacak. İkinci tur oylaması ise kasım ayında yapılacak.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum