Aston Martin Valkyrie'den Önemli Bilgiler!

Aston Martin, "sokaklar için en hızlı yasal otomobil" iddiasına sahip Valkyrie'den önemli bilgileri herkesle paylaştı!

Aston Martin bir süredir üstün Valkyrie'si hakkında ufak bilgiler veriyordu, ancak Cuma günü şirket belki de en önemli sayıları paylaştı. Aston, Valkyrie'nin hibrit motorunun 10.500 rpm ile 1.160 beygir gücü ve 6.4 rpm ile 664 pound-feet torkuyla derecelendirileceğini doğruladı. Bu noktada, Valkyrie'nin yasal bir otomobil olmasının planlandığını hatırlatmakta fayda var.

Bu etkileyici sayılar, otomobilin benzinli motorundan ve elektrik motorundan elde edilen kombine verime dayanıyor. Benzinli olan, Cosworth tarafından üretilen 6,5 litrelik doğal bir V12 motor, 10 bin 500rpm ile maksimum motor hızı 11.100rpm olmak üzere 1.000 hp olarak değerlendirildi. En yüksek tork ise 7,000 rpm'de 546 pound-feet olarak değerlendirildi. Aston'un daha önce belirttiğine göre motor, şirketin 200 kilo veya 441 pound hedefinin biraz üzerinde.

Valkyrie'nin üretiminin geri kalanı, hibrit bileşenlerinden, Integral Powertrain Ltd'den bir elektrik motoru ve Rimac'dan gelen pillerle geliyor. Motor, V12'yi tamamlayan ve bu başlık kombine çıkış rakamlarını veren tek başına 160 beygir gücü ve 206 lb-ft sunar.

Hatırlatma olarak Valkyrie, Aston Martin ve Red Bull Advanced Technologies tarafından ortaklaşa geliştirilmektedir. Aston, kara yolu kullanımı için emisyonlara uyumlu ve yasal olmasına rağmen, sadece 2.220 pound ağırlığında ve 2.200 pound aerodinamik downforce sahibi olacak, parça kullanımı için bir Valkyrie AMR Pro sürümü sunacak. Bu araçtan sadece 25 adet üretilecekken, standart yol sürümü Valkyrie ise 150 ünite ile sınırlı olacak.

Sonraki Haber

Forum