Basit bir ağ kablosunu 499 Dolara satıyorlar…

Denon isimli bir şirket, basit bir ağ kablosunu 499 Dolarlık fiyat etiketiyle satıyor.

Bugüne kadar fiyatını hak etmediğini düşündüğünüz pek çok ürünle karşılaşmış olabilirsiniz. Ama Denon isimli şirketin "ultra-süper" ağ kablosu gibisini görmediğinize eminiz. Şirket, süslü kelimelerle tanıttığı ve AK-DL1 adını verdiği ağ kablosuz için tam 499 Dolar talep ediyor.

Söylenenler bakılırsa, AK-DL1 özellikle müzik tutkunlarına hitap ediyor. Dijital ses reprodüksiyonu ile ilgilenenler için bulunmaz bir ürün, saf çelikten imal edilmiş, yüksek performans sunan bağlantı parçaları içeriyor, vibrasyonu engelliyor ve daha neler neler...

Sorun şu ki, aslında bu kabloyu standart bir ağ kablosundan ayıran herhangi bir ekstra özellik yok. Sadece biraz daha iyi bir yalıtım, göze hoş görünen renklerle donatılmış tasarım. Sonuçta bakır aynı bakır, plastik aynı plastik. Diyelim ki daha kaliteli malzeme kullanmışlar... Ama şurası kesin ki, basit bir ağ kablosu için ne kadar kaliteli malzeme kullanırsanız kullanın, fiyatının 499 Dolar olmasını açıklayamazsınız. AK-DL1, en azından piyasada 5 Dolara bulabileceğiniz sıradan bir kablodan 494 Dolar daha pahalı olmayı kesinlikle hak etmiyor.

CHIP Online yorumu:
Birkaç süslü tanıtım cümlesi, farklı bir görünüm... Ne yazık ki bu ikisine kanıp basit bir kabloya 499 Dolar verebilecek müşteri sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Ve yine ne yazık ki, uyanık bazı şirketler, bu tip müşteriler sayesinde hiç de hak etmedikleri paralar kazanabiliyorlar.

Sonraki Haber

Forum