Bedava araçla gereksiz dosyaları temizleyin

Bilgisayarınızda aynı dosyadan kaç tane var? Bu bedava program ile gereksiz dosyaları bulun ve silin

Eğer siz de pek çok bilgisayar kullanıcısı gibi internetten sıklıkla dosya indiriyorsanız bir noktadan sonra ipin ucunu kaçırmış olabilirsiniz. Bilgisayarınızda hızla azalan sabit disk alanı indirdiğiniz dosyalarla dolarken, büyük ihtimalle daha önce indirdiğiniz dosyaları unutup tekrar tekrar indirmiş ve ciddi bir yer kaybına neden olmuş olabilirsiniz. Duplicate Cleaner adlı ufak ve ücretsiz bir program yardımıyla sabit diskinizde yer kaplayan aynı veya benzer dosyaları kolaylıkla bulup temizlemeniz mümkün.

Duplicate Cleaner'ı çalıştırdıktan sonra öncelikle çift dosyaları arayacağınız klasörleri belirlemeniz gerekiyor. Örneğin müzik veya video dosyalarınız bir arada tuttuğunuz klasör ile indirme klasörünüzü seçebilirsiniz. Bizim testlerimizde oldukça hızlı bir performans gösteren program, 55 GB'lık ve içerisinde 20 bine yakın dosya bulunan 3 farklı klasörü 3 dakika içinde karşılaştırmayı başardı. Bu yüzden klasör seçimini istediğiniz kadar geniş tutabilirsiniz.

Karşılaştırma tamamlandıktan sonra program size çift dosyaları bir liste halinde gösterecek. Bu listeden işaretlediğiniz gereksiz dosyaları silebilir veya farklı bir klasöre taşıyabilirsiniz. MD5 kontrolü de yapabilen program, isterseniz sadece ses dosyaları için özel arama da gerçekleştirebiliyor.

Duplicate Cleanerşu adresten indirebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum