Bilgisayarınızı eski güzel günlerine döndürün

PC'nizin ilk günkü performansını mumla aramaya mı başladınız? Öyleyse şimdi bakım zamanı...

Onlarsız yapamıyoruz. Hava durumuna bakarken, haber okurken, banka işlemlerini gerçekleştirirken, sunum hazırlarken, proje ödevini yaparken, arkadaşlarla konuşurken ve hatta televizyon dizilerini seyrederken kullandığımız bilgisayarlar, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda.

Kısacası bilgisayarları birçok amaç için kullanıyoruz; ancak onların sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için acaba onlarla yeteri kadar ilgileniyor muyuz? Örneğin otomobil sürmek her ne kadar zevkli de olsa, onun bakımını yaptırmadıktan sonra aracın bize pek de faydasının dokunmayacağı muhakkak. Bilgisayarları da bu paralelde değerlendirebiliriz. Eğer bazı noktalarda gerekli önlemler zamanında alınmazsa, ansızın ve hiç beklenmedik bir şekilde bilgisayarınız sizi yarı yolda bırakabilir. Sonuçta her mekanik ve elektronik aletin bir bakıma kaderidir bu.

Tüm bunlara rağmen baştan gerekli önlemleri almak suretiyle bu tür olumsuz durumların yaşanmasının önüne geçebilme şansına sahibiz. Sorun meydana geldikten sonra bu sorunu gidermekle uğraşmak, sorun patlak vermeden önce tedbir almaktan çok daha masraflı ve meşakkatli bir eylemdir.

Bu nedenle CHIP Online olarak, bu makalemizde bilgisayarınıza bakım yapmanın 10 yolunu göstereceğiz. Makalemizin devamını galeri sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum