Bilişim 500'e son başvuru tarihi uzatıldı

Bilişim 500 Araştırması için başvuru tarihi 18 Nisan 2007 tarihinden 30 Nisan 2008'e kadar uzatıldı.

Türkiye bilişim pazarındaki değişim ve gelişmelere ayna tutan 'Bilişim 500'de firmalar donanım, yazılım, hizmet ve özel bölüm ana başlıkları altında yerlerini alacaklar.

Dört ana kategori altında toplam 46 alt kategorinin yer aldığı 'Bilişim 500'de bu yıl birçok yenilik yer alıyor. E-ticaret kategorisinin B2B ve B2C olarak ayrıldığı araştırmaya ayrıca doküman arşiv yönetim yazılımı kategorisi eklendi. İhracat alanının; donanım, yazılım ve hizmet olarak ayrılması ise bu yıl dikkat çeken diğer bir yenilik oldu.

Türkiye'de bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2007 yılı net satış gelirleri baz alınarak ortaya çıkacak olan sıralama Haziran ayında açıklanacak. Kuruluşların resmi belgelere dayalı beyanları ile net satış gelirleri esas alınarak yapılan 'Bilişim 500'e katılmak için firmaların 30 Nisan 2008 tarihine kadar interpromedya.com.tr sitesinde yer alan formu doldurup İnterpromedya'ya ulaştırması yeterli olacak.

Bilişim 500 Araştırması'nın tamamlanmasının ardından hazırlanan, kamu ve özel sektör ile paylaşılan İlk 500 Bilişim Şirketi Yayını, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ilk ve tek referans kaynağı olma niteliği taşıyor. 'Bilişim 500' yayını; firmaların sıralanmasının yanı sıra, dünya ve bölgesel bilişim pazarı değerlendirmesini de içeriyor.

Türkiye'de Bilişim pazarı hızla büyüyor

Türkiye'de bilişim teknolojilerine yatırım yapmak isteyen özel ve kamu sektörlerindeki yöneticiler için satın alma konusunda önemli bir referans kaynağı olan İlk 500 Bilişim Şirketi Yayını, sektördeki şirketlerin kendilerini konumlandırması için de etkili bir rol üstleniyor. Yayın ayrıca, rakiplerin performanslarının incelenmesi, yurtiçi ve yurtdışında firmaların kendilerini tanıtmaları için de önemli bir araç olarak konumlanıyor. Şirket satın almak isteyen veya işbirliği yapmak isteyen yabancı şirketler için de, ticari ateşeliklerde bilgi kaynağı olarak bulunuyor.

İnterpromedya Araştırma Grup Müdürü Özlem Unan'ın görüşlerine göre; geçtiğimiz yıl 'Bilişim 500'de dikkatleri üzerine çeken telekom sektörünün, donanım pazarı da dahil olmak üzere bu yıl yüzde 12 büyüdüğü tahmin ediliyor. Toplam yüzde 30'a yakın bir büyüme gösterdiği öngörülen yazılım pazarında; kurumsal kaynak planlaması, iş zekası, veritabanı, güvenlik, mobil yazılım ve sektörel yazılım gelirlerinin artmış olması bekleniyor. Genel olarak Türkiye bilişim pazarına yıl sonunda 23.9 milyar dolara ulaştığı da tahminler arasında yer alıyor.

Kaynak: Tübider

Sonraki Haber

Forum