Bill Gates'in yeni cep telefonu planı!

Bill Gates'in destek verdiği yeni proje, cep telefonlarının geleceğini kökten değiştirebilir!

Bill Gates halen Microsoft'a yeni bir CEO aramak için mesai harcasa da, sahibi olduğu yardım kuruluşu üçüncü dünya ülkelerindeki hastalıklarla savaşmak için uğraş vermeye devam ediyor. Bill ve Melinda Gates Vakfı, şimdi de amacı dünyanın fakir ülkelerine temiz su, arıtma ve hijyen olan bazı projelere ve gruplara desteğini açıkladı.

Bunlardan biri de Bristol'deki West of England Üniversitesi'nde bulunan İngiliz araştırmacılar. Bu grup idrarla çalışan mikrobik yakıt hücreleri oluşturma projesi üzerinde çalışıyor. Basın bültenine göre "Bu yolla üretilen elektriğin atık madde arıtımında ve hatta cep telefonu pillerinin şarj edilmesinde kullanılabilir."

Basitçe bu mikroplar, idrar içindeki ürini emerek bunu elektrik enerjisine çeviriyorlar. Elde edilen elektrik enerjisi halen oldukça küçük olsa da, araştırma grubu bunun daha fazla ürüne, örneğin cep telefonlarına daha uzun süreli güç sağlamak için kullanılması için uğraşıyorlar.

Mikrobik yakıt hücreleri dışında, Bill ve Melinda Gates Vakfı, Çin'de geliştirilen susuz tuvalet ve ABD'deki Rice Üniversitesindeki insan dışkısını biyoyakıta çeviren projelere de destek veriyor.

Sonraki Haber

Forum