Binance, SEC’e karşı korunma talep etti

Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı koruma talebinde bulundu.

Kripto para borsası Binance, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı koruma talebinde bulundu. Borsa, SEC’in ifade ve keşif sürecinde dava kapsamından çıktığını iddia etti. Kurumun borsa yöneticilerini ifadeye çağırmasına ise karşı çıkıldı.

Binance‘ten mahkemeye yapılan başvuruda haziran ayında alınan karara iyi niyetle uyulduğu vurgulandı. Buna rağmen SEC‘in borsanın elindeki müşteri varlıkları ile ilgili aşırı geniş ve mantıksız taleplerde bulunduğunu savundu.

Binance’in elindeki müşteri varlıklarının incelenmesine haziran ayında karar verilmişti. Yapılan açıklamada bu süreçte BAM’ın karara uyduğu ifade edildi.

Borsa, SEC davasında varlık saklama uygulamaları olmadığı için taleplerinin uygunsuz olduğunu belirtti. Müşteri varlıkları hakkında bilgi verildiği aktarıldı. SEC‘in varlıkların kötüye kullanıldığına dair kanıt sunmadığı bildirildi.

Ayrıca SEC’in borsanın CEO’su Changpeng Zhao da dahil olmak üzere altı çalışanını ve yetkilisini ifade vermeye hazır hale getirmesi talebine de itiraz edildi.

Borsa, üst düzey yöneticilerinin müşteri varlıkları ile ilk elden bilgiye sahip olmadığını ifade etti. Binance‘in koruma talebi SEC’i Zhao veya finans müdürü dahil olmak üzere dört borsa çalışanının ifadesini almakla sınırlandıracak. Binance, SEC’in karar dışındaki konular hakkında bilgi taleplerini durduracak.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum