Bir Navigasyon Felaketi Daha!

Eğer navigasyon cihazınıza sonsuz bir güven duyuyorsanız, bu ailenin başına gelenler fikrinizin değişmesine neden olabilir!

Artık neredeyse attığımız her adımda bile danışacak duruma geldiğimiz mobil cihazlar elbette çok şey biliyor, bazen de sadece öyle görünmeyi başarıyorlar. Bu noktada asıl sorun insanların onlara inanmaya dünden hazır olması.

GPS teknolojisi de biz, insanların bir anlamda çoktan "kölesi" haline geldiğimiz kolaylıklardan birisi. ABC News'de yer alan rapora göre Portland, Oregon'da yaşayan Sanquist ailesi de işte bu durumdan ilginç bir biçimde zarar gören kişilerden. Zira 9 yaşlarındaki kızları ve köpekleriyle Kaliforniya'ya doğru yola çıkan Bay ve Bayan Sanquist, bu yolculukta GPS'e güvenerek hayatlarındaki en büyük hatalardan birini yaptılar.

Onlara kestirme yol olarak Oregon'da yer alan Page Mountain Sno-Park'ın yakınlarındaki Happy Camp Road'a çıkmalarını tavsiye eden GPS'in elbette hesaba katmadığı bir şey vardı: Aralık ayında bahsi geçen bölgeye yoğun miktarda kar yağıyordu.

GPS'in tavsiyesine uyan Sanquist ailesi kendilerini yolda sıkışmış olarak buldu; hem de hiçbir kürek ekipmanı ve GSM ağ desteği olmaksızın... Neyse ki yeterince yiyeceğe sahip olduklarını fark eden aile bunun da verdiği rahatlamayla babayı bulundukları bölgeden yeterince uzaklaşıp telefonla yardım çağırmaya yolladı. Neyse ki GPS'in yol açtığı ve ailenin kestirmeden gitmeye çalışırken normalden 17 saat gecikmesine neden olan bu durum bir faciaya dönüşmeden aile kurtulmayı başardı.

Sonraki Haber

Forum