X'te (Twitter) yaşanan büyük bir hata, Aralık 2014'ten önce tweet'lenen birçok resim ve bağlantıyı sildi

X'te meydana gelen bir hata, eski tweet'lerin çoğunda olması gereken medya veya bağlantıların yerine bozulmuş bağlantılar getirdi. Buna 2014 Oscar Ödülleri'ndeki ünlü 'en çok retweet edilen' selfie' de dahil...

Yakın zamanda yeniden markalaşana kadar Twitter olarak bilinen X, resim eklenmiş eski gönderileri ya da Twitter'ın yerleşik URL kısaltıcısı aracılığıyla dönüştürülmüş bağlantıları görüntülemede sorun yaşıyor. Sorunun ne zaman başladığı belli değil, ancak Cumartesi öğleden sonra Tom Coates tarafından paylaşılan bir gönderide gündeme getirildi.

Coates'in de belirttiği gibi, hata gelmiş geçmiş en ünlü tweet'lerden birinin, 2014 Oscarları'nın sunucusu Ellen DeGeneres'in Bradley Cooper, Jennifer Lawrence ve diğer ünlülerle birlikte paylaştığı selfie'nin fotoğrafını da sildi. Gönderi, kısa sürede platformda 2 milyondan fazla paylaşımla şimdiye kadarki en çok retweet edilen gönderi olmuştu.

Şirket sahibi Elon Musk ya da X CEO'su Linda Yaccarino'dan sorunla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi, ancak Cumartesi gecesi bu gönderideki resim geri yüklendi.

Bunun Musk'ın kasıtlı bir maliyet düşürme hamlesi olabileceği yönünde spekülasyonlar da var. Bunun dışında en az bir eski tweet görseli daha hala çalışıyordu: Başkan Barack Obama'nın 2012'deki seçim kampanyasını kazandıktan sonra hesabından paylaştığı ve First Lady ile kucaklaşmasını gösteren görsel. Bu görselin manuel olarak geri yüklenip yüklenmediği belli değil ancak Cumartesi öğleden sonra hala görülebiliyordu.

Bozulan resim ve bağlantılardaki kesintinin zamanlaması, Twitter'ın 2016 yılında gerçekleştirdiği ve bağlantılı web sitelerinin ön izlemelerini ve Twitter'ın 140 karakter sınırına dahil olmayan yerel ekleri göstermek için eklenen "gelişmiş URL zenginleştirme" değişikliğiyle ilgili gibi görünüyor.

Sonraki Haber

Forum