Bir yasaklı iPhone reklamı daha

Apple reklamlardan yana dertli... iPhone reklamları, ikinci kez yasak kararı ile karşı karşıya kaldı

Apple, ürünleri kadar ürünlerinin reklamları ile de ilgi çekmeyi başaran bir firma. Fakat reklamdaki ufak "abartıları" genellikle reklam denetleme kurumları tarafından pek hoş karşılanmıyor. Daha önce de, İngiltere'de "iPhone 3G'nin internetin her alanına hakim olduğu" temalı reklamı gerçeği yansıtmadığı gerekçesi ile yasaklanmıştı. Şimdi sıra ikinci reklamın yasaklanmasına geldi.

İngiltere'nin reklam denetleme kurulu, bu kez de iPhone'un "gerçekten hızlı" sloganlı reklamına takıldı. 30 saniyelik reklam filmi, iPhone ile bu süre içerisinde kullanıcının bir web sitesi yüklediği, haritada bulunduğu yeri tespit etmesi, bir eklentiyi internetten telefonuna indirmesi ve son olarak bir de telefon görüşmesi yapması gösteriliyor. "Gerçekten hızlı" bir şekilde meydana gelen bu olaylarla ilgili olarak Apple "bölgeden bölgeye performans farklılık gösterebilir" notunu da reklam filmine eklemiş olması da denetleme kurulunun hoş görüde bulunmasını sağlamadı ve reklamın yanlış yönlendiren bilgi içerdiği için yasaklanmasına karar verdi.

CHIP Online yorumu:
Aslında bu durum size garip gelebilir ama aslında Avrupa'daki denetleme kurumlarının konuya ne kadar hassas yaklaştıklarını göstermesi açısından oldukça önemli. Şimdi arkanıza dayanın ve şöyle bir düşünün: Eğer Türkiye'de yayınlanan reklamlar İngiliz denetleme kurumu tarafından denetlenseydi, acaba kaç reklam yasaklanmak zorunda kalınırdı?

Sonraki Haber

Forum