Bu 5 "Güvenlik" Aracından Hemen Kurtulun!

Sisteminizdeki zararlıları temizleme iddiasındaki bu sahte güvenlik araçlarını sisteminizde tutmayın; canınız yanmasın!

Güvenlik yazılımları kusursuz değiller; bazen barındırdıkları küçük bir hata, PC'nizde yeni bir güvenlik açığına neden olabiliyor. Ancak bazı "güvenlik" yazılımları, en başından sorun yaratmak için tasarlanıyorlar. Bu yazımızda hemen silmeniz gereken 5 "güvenlik" yazılımını sıraladık.

1. Mac Defender

Mac Protector, Mac Security, Mac Guard, Mac Shield olarak da biliniyor.

Mac'te herhangi bir korumaya ihtiyacınız olmadığını söyleyenlere inanmayın. Bu iddia, 10 sene önce doğru olmadığı gibi, halen geçerli değil. Mac'te kendinizi korumaya yönelik bir adım attığınızı umuyoruz, ancak umarız bu iş için Mac Defender'ı kullanmıyorsunuzdur.

İnternette dolaşan sahtekarlık, karşınıza bir açılır pencere olarak çıkıyor ve makinenizde bir virüs olduğunu söylüyor. Apple penceresine benzer pencerede lisans için 59 dolar ödemeniz isteniyor. Bunu yapmanız halinde kredi kartınızın soyulmasını bekleyebilirsiniz.

2. Security Essentials 2010

Security Essentials 2010'u Microsoft Security Essentials ile karıştırmayın. Yine Rusya'dan çıkan bu sahte yazılım, videoları izlemeye yönelik "önemli Flash güncellemesi" şeklinde karşınıza çıkıyor. Araç elbette Flash güncellemesi yüklemiyor. Bunun yerine birçok zararlıyı PC'nize sokuyor ve Security Essentials 2010'u yüklüyor. Security Essentials 2010 ise birçok sahte uyarı göstererek sizi lisans almaya ikna etmeye çalışıyor.

3. MS Antivirus

ANG Antivirus, XP Antivirus, Total Security, PC Defender Plus, AVASoft Professional Antivirus olarak da biliniyor.

MS Antivirus, Security Essentials 2010 ve Mac Defender kadar yıkıcı olmasa da, sizi sayısız açılır pencereyle, güvenlik uyarısı ve ödeme isteğiyle sıkabiliyor. Kendini silinmeye karşı koruduğundan, bu tür bir zararlıyı silmek zor olabilir. Sorunu aşmak için RKill gibi bir araç kullanmanızı öneriyoruz.

4. Privacy Center

Safety Center, Privacy Components olarak da tanınıyor.

İsmini görünce PC'nize yükleme isteği uyandıran Privacy Center, aslında zararlıdan başka bir şey değil. Privacy Center, Windows'un Güvenli Mod'unda çalışabilme özelliğine sahip. Aracın simgesi sistem çubuğunda beklese de, büyüyerek masaüstünün büyük bölümünü ve Başlat Menüsünü işgal edebiliyor. Çoğu kullanıcı, zararlının USB portlarını çalışmaz hale getirdiğini söylüyor.

Zararlı genellikle sahte video codec'i vaadiyle karşınıza çıkıyor. Bazı kullanıcılar, zararlının sahte güvenlik yazılımı PC AntiSpyware'in içinden çıktığını söylüyorlar.

5. WinFixer

WinFixer 2009'dan beri aktif olmasa da, sisteminize girmiş olabilir. Bu zararlının listemizdeki diğer dört araçtan farkı yok. Karşınıza sahte uyarılar çıkaran ve lisans almanızı isteyen WinFixer'i yüklemesi oldukça kolay. İnternette açılan ve PC'nizde virüs olduğunu söyleyen kutucuklarda pencerenin sağ üstündeki X düğmesine basmak veya pencerenin herhangi bir yerine tıklamak, zararlının sisteminize kurulması için yeterli oluyor. Eski bilgisayarınız çok yavaş çalışıyorsa, bu zararlının yüklü olup olmadığını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Sonraki Haber

Forum