Canon EOS-1D X Mark II ile 4K geliyor!

Canon, yeni canavarı EOS-1D X Mark II DSLR'ıyla rakibi Nikon'a en sert cevabı verdi!

CES 2016'da Nikon, hatırlayacak olursanız D5, D500 ve KeyMission 360 duyurularını gerçekleştirmiş, Canon ise bunun karşısında sessiz kalmıştı. Ancak Canon çok gecikmedi ve nihayet EOS-1D X Mark II modelini duyurdu.

Gövde yapısıyla bu kategoride görülen modeller gibi büyük boyutlarda olan EOS-1D X Mark II, 20.2 MP Full Frame CMOS sensörün ve çift DIGIC 6+ işlemcinin sahibi olmasıyla dikkat çekiyor. 51.200 doğal ISO seviyesiyle gelen EOS-1D X Mark II, 14 FPS sürekli çekim moduna da sahip.

Canon ayrıca 61 noktalı otofokus sistemini de yenilemiş. Her AF noktasında f/8 maksimum diyafram açıklığı desteği sunan cihaz, bu sayede özellikle doğal yaşamı resmetmek isteyen fotoğrafçıların ilgi odağı olabilir. Makinede yer alan diğer özellikler arasında, 3 inç bir LCD ekran (1.62 milyon nokta), dahili GPS, 3.5 inç kulaklık girişi yer alıyor.

EOS-1D X Mark II'yi özel kılan en önemli özellik ise, kuşkusuz Canon'un sonunda DSLR segmentine 4K desteği getirmesi. EOS-1D X Mark II, 60 FPS'de 4K kayıt yapabiliyor. 1080p'de ise 120 FPS ağır çekim video imkanı tanıyor.

EOS-1D X Mark II'nin nisan ayında piyasaya sunulması bekleniyor. EOS-1D X Mark II'nin yalnızca gövde fiyatı ise 6 bin dolar civarında olacak.

Sonraki Haber

Forum