Canon MSÜ'de yeni modellerini tanıttı

Fotoğraf ustaları ve öğrenciler Canon'un MSÜ seminerinde buluştu, yeni modeller tanıtıldı...<br />

Canon, MSGSÜ Fotoğraf Bölümü işbirliğiyle 20 Ekim'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlediği seminerde, fotoğraf tutkunlarını konunun uzmanları ile bir araya getirdi.

Canon ProClub üyeleri ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve diğer üniversitelerden çok sayıda fotoğraf öğrencisinin katıldığı seminerde, Canon'un profesyoneller için geliştirdiği en yeni fotoğraf makinesi EOS 1D Mark IV ve 5000 fotoğrafçıyla görüşerek tasarladığı yeni EOS 7D fotoğraf makinesi tanıtıldı.

Yeni fotoğraf makineleri ile birlikte Canon'un diğer foto-video ürünlerini de yakından deneme imkanı bulan öğrenciler, fotoğraf ustaları ve fotoğrafçılığa yönelik çeşitli eğitimlerle teknolojik gelişmelere yakınlaşma imkanı buldu.

Teknolojik ve teknik konulara ilişkin içeriği ile ilgi toplayan seminerde Marmara Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Dr. Türkün Şahinbaşkan 'Renk Yönetimi' konusunu işlerken, Mimar Sinan Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Ozan Bilgiseren 'Dijital Fotoğrafın Kısa Tarihi', Öğr. Gör. Ercan Arslan 'Dokümanter Fotoğraf ve Dijital Kamera', Öğr. Gör. Abdullah Hekimhan 'Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçılığı - Dijital Ekipman' ve Yrd. Doç. Çetin Ergand 'Dijital Panorama; Teknik Yaklaşım' konularına ilişkin değerli bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Zor koşullar için: EOS 1D Mark IV

Profesyonel fotoğrafçılar için

Canon en yeni fotoğraf makinesi olan EOS 1D Mark IV'ü sektöre tanıttı. Yeni EOS 1D Mark IV özellikle profesyonellerin en önemli anları en zor koşullar altında yüksek çözünürlükte yakalayabilme ihtiyacını karşılamak üzere geliştirildi.

EOS 1D Mark IV, aksiyon, spor, haber ve vahşi doğa fotoğrafçılığı gibi zor şartlarda dayanıklılık, güvenilirlik ve hız arayan fotoğrafçılar düşünülerek tasarlandı.

Yeni EOS 1D Mark IV'in geliştirilmesi sırasında birçok profesyonel fotoğrafçıdan alınan görüşler sonucunda, Canon 16.1 Megapiksel APS-H CMOS sensör ve tamamen yeni 45-noktalı Otomatik odaklama sistemi kullanıldı. 2 adet DIGIC 4 işlemci sayesinde EOS 1D Mark IV, yüksek çözünürlükte saniye 10 kare fotoğraf çekebilirken aynı zamanda Canon fotoğraf makinelerinde şimdiye kadar kullanılmış en geniş ISO aralığını sunuyor.

Canon EOS 1D Mark IV – Önemli Özellikleri:
• Yeni 16.1 Megapiksel APS-H CMOS sensor
• 10 kare/sn devamlı çekim hızı
• Ardı ardına 121 kare JPEG çekim imkanı
• Yeni 45- nokta geniş alan AF sistemi, f2.8 hassaslıkta 39 cross-tip AF sensörü ile
• Yüksek Hızlı Çift " DIGIC 4" işlemci
• 12,800 yüksek ISO (102,400 'e kadar genişletilebilir)
• Full HD video kaydı, 30, 25 ve 24 kare/sn
• 3.0" Clear View II LCD, Canlı Ön izleme ile
• 76 lastik conta ile yalıtılmış toz ve suya karşı dayanıklı
• Canon EF lensler ve Speedlite EX flaşlar ile uyumlu

5000 fotoğrafçının önerileriyle: EOS 7D

Profesyoneller isteklerini aktardı

Canon, 5000 fotoğrafçının önerisiyle tasarladığı yeni EOS 7D dijital SLR fotoğraf makinesi ile fotoğrafçıların özel ihtiyaçlarına gelişmiş çözüm sunmayı amaçlıyor.

18MP APS-C CMOS sensöre sahip yeni EOS 7D, bütün ışık koşullarında hızlı ve yüksek kaliteli performans için ÇİFT "DIGIC 4" işlemci, 12.800 ISO değerine kadar yükseltilebilen ışık hassasiyeti ve ilave aksesuarlara gerek kalmadan saniyede 8 kare seri çekim hızına sahip.

Canon EOS 7D'de buluşan yeni özellikler:

18 MP APS-C CMOS Sensör
Canon tarafından tasarlanmış ve üretilmiş olan sensör, yeni fotodiyot ve mikrolens yapısı sayesinde, yüksek ve düşük koşullarda üstün görüntüler meydana getiriyor ve fantastik bir performans sağlıyor.

8 fps resim çekimi
Çift "DIGIC 4" işlemci ve geliştirilmiş elektrik sistemi ile fotoğrafçılar, ilave aksesuarlara gerek kalmadan ve 14-Bit Raw dahil bütün dosya çeşitlerinde olmak üzere saniyede 8 kare çekim yapabilecek.

ISO Değeri
EOS 7D, fotoğrafçıların süjeleri doğal ışıkta çekmelerini sağlıyor. ISO değeri (100 – 6.400), 12.800'e kadar arttırılabiliyor.

EOS Film
Geliştirilmiş işletim seçenekleri ile film moduna doğrudan geçiş daha da kolay. Artık, tam HD video çekmek daha basit bir hal alırken, kullanıcılar, sinematik bir his yaratmak üzere 24 fps seçeneği dahil olmak üzere çekim ve kare hızını ayarlayabiliyor.

Çift "DIGIC 4" işlemci
Çift "DIGIC 4" işlemcili Canon EOS 7D, artık çekim hızı, görüntü kalitesi ve ISO performansı arasında bir seçim yapmak zorunda bırakmıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Sonraki Haber

Forum