Cep devi kendi işletim sistemini mi yapıyor?

Android'li cepleriyle büyük başarı yakalayan dev cep üreticisi kendi işletim sistemini mi yapıyor?

Akıllı telefon piyasasında Android'in değişik üreticiler tarafından kullanılması, birbirleri arasındaki rekabeti de arttırıyor. Ancak donanımların çok çeşitli olmamasından dolayı akıllı telefonların aralarındaki farkı ortaya çıkartmak yazılıma düşüyor. Kullanıcı arayüzünün etkili olduğu bu rekabet içerisinde Motorola Mobility'nin kendi işletim sistemi geliştirdiği iddiaları, gündeme bomba gibi düştü.

InformationWeek'ten Tom Claburn'un haberine göre; Android'den yeterince tatmin olmayan Motorola Mobility'nin gelecek planları arasında yeni bir işletim sistemi bulunuyor. Bunun için şimdiden sessizce kendine bir rüya takım kuran Motorola Mobility, son dokuz ay içerisinde eski Apple ve Adobe mühendislerinin birkaçını da bu iş için bünyesine katmış durumda.

Ancak bu haberin üzerine bir Motorola yetkilisinin yaptığı açıklama konuyu yalanlar nitelikte. Dedikodular üzerine yorum yapmayacağını belirten konuşmacı, şirketin tamamen mobil işletim sistemi olarak Android'e bağlı olduğunun altını çizdi. Ancak HTML5'le olan gelişmeleri de şirketin yakından takip ettiğini belirten konuşmacı, Motorola'nın bu konuda şimdilik deneysel olarak çalıştığının da ipuçlarını vermiş oldu.

Sonraki Haber

Forum