ChatGPT'nin önemli rakibi Claude'un, artık bir iOS uygulaması da var

iPhone sahipleri için özel bir uygulamayla hizmete giren yapay zeka uygulaması Claude, ChatGPT'nin oluşturduğu yapay zeka alışkanlıklarında bir paradigma değişimi yaratmayı hedefliyor. Peki, bunu başarabilecek mi?

Anthropic'in en son yapay zekalı sohbet robotu Claude 3, Mart ayında piyasaya sürüldüğünden beri yapay zeka alanında önemli bir oyuncu haline geldi. 

Güçlü yapay zeka uygulaması, OpenAI'nin GPT-4'ünün yetenekleriyle yarışan özelliklere sahipti. Şimdi bu uygulama sadece bir web servisi olmaktan çıkarak, bir iPhone uygulaması olarak ceplere girdi ve App Store'daki yerini aldı.

Claude'un iOS uygulaması, hesaplarınız arasında senkronize olan ücretsiz hizmet sunacak. Uygulama, kullanıcıların iPhone'larında fotoğraf çekmelerine ve gerçek zamanlı görüntü analizi yapmalarına olanak tanıyan görüş özellikleri içerecek. Yani, uygulama çektiğiniz fotoğraftaki nesneleri tanıyacak, onların düzenlenmesini, silinmesini sağlayacak. Dilerseniz bu görseller hakkında bilgi verecek, satın alma linkleri bulacak. Bunun gibi sayısız yapay zeka hokus pokusu gerçekleştirecek.

Yapay zeka beyaz yakalıların yerini mi alıyor?

Şirket, yapay zeka servisini ayrıca kurumsal kullanıcılar için de pazarlamaya başlıyor. Dileyen şirketler, kullanıcı başına aylık 30 dolar ödeyerek Claude'un yeteneklerine erişebilecekler.

Ekip planında, Claude şirketin veri tabanlarına erişebiliyor ve bu havuzdaki veriler sayesinde, çalışanların çok daha kolay raporlar oluşturmaları veya işlerin gidişatını kontrol etmeleri mümkün oluyor. Örneğin, bir ürün müdürü, sabah kalktığında, Claude bana son bir ayın satış raporunu hazırla, müşterilerin coğrafi lokasyonlarına göre de istatistikleri çıkar dediğinde, istediği raporlar sadece saniyeler sonra önünde oluyor. Yöneticinin aynı raporu bir çalışanından istemesi ise bazen günlerce süren iş süreçleri doğuruyordu. Yani, yakında yapay zekanın ofis çalışanlarının yeri alacak olması endişesi taşıyorsanız, son derece haklısınız.

Sonraki Haber

Forum