Chrome ile başka bir Google!

Eğer Chrome kullanıyorsanız, bu eklenti ile Google, tam da sizin istediğiniz gibi olacak!

Google ve Bing gibi arama motorları, arama sonuçlarındaki gereksiz, çöp siteleri kaldırmak için sürekli kendilerini geliştiriyorlar. Ancak arama yine de bazı aramalarda asla görmek istemediğiniz sonuçlar, web siteleri olabilir. İşte burada Personal Blocklist adındaki Chrome eklentisi devreye giriyor.

Google tarafından sağlanan bir eklenti olan Personal Blocklist, arama sonuçlarında görmek istemediğiniz alan adlarını ve web sayfalarını tamamen ortadan kaldırıyor. Eklentiden faydalanmak için birkaç yolunuz var. İlk olarak bir sonuca tıklayıp sayfayı açtıktan sonra araç çubuğunuzdaki Personal Blocklist simgesine tıklayabilir, ardından "Block current host"a tıklayabilirsiniz. Bu alan adı arama sonuçlarınızda artık çıkmayacaktır. Engellediğiniz web sitelerinin web tarayıcınızı temel aldığını, listenin Google hesabınızda saklanmadığını aklınızda bulundurun.

Eklentiyi kullanmak için başvurabileceğiniz ikinci yöntem ise çok daha basit. Bu yöntemde herhangi bir arama yaptıktan sonra sitenin bağlantısının iki satır altında bulunan "Block..." bağlantısına tıklamanız yeterli.

Personal Blocklist'i bir süre kullandıktan sonra arama sonuçlarınızın çok daha faydalı içerikler sunduğunu fark edeceksiniz. Engelleme listenizi araç çubuğundaki Personal Blocklist simgesine tıklayarak istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz.

İndirin: Personal Blocklist (Chrome için)

Sonraki Haber

Forum