Chrome'da sanal gerçeklik devrimi başlıyor!

Google, Android cihazlar için yayınladığı tarayıcısı Chrome'un sanal gerçeklik sürümü üzerinde çalışıyor!

Google, bütün bir internetin aynı zamanda sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla da keşfedilebilir olması adına önemli bir adım attı. Firma bu doğrultuda mobil Chrome tarayıcının sanal gerçeklik sürümü üzerinde çalıştığını duyurdu. Road to VR'da yer alan habere göre Chrome'un Android sürümünün en yeni beta ve geliştirici sürümleri açık kaynaklı WebVR standardı için sunulan bir desteği de içeriyor.

Tarayıcının geliştirici sürümünde ayrıca "VR Shell" özelliğinin de yer alması bekleniyor. Söz konusu özelliğin, mobil cihaz başlıklarının, WebVR kullanıp kullanmamalarından bağımsız olarak bütün web sitelerini açmasını sağlayacağı belirtiliyor.

WebVR, VR uyumlu web sitelerinin oluşturulmasına yardımcı olan bir JavaScript API. Şimdiye kadar VR uyumlu olmayan web sitelerinin nasıl destekleneceği bu anlamda bir problem teşkil ediyordu. Google'ın Chrome için sunduğu VR Shell özelliği sayesinde bu problemin üstesinden gelinerek bütün web sitelerinin 360 derecelik sanal uzayda gezilebilmesinin önü açılıyor.

Sonraki Haber

Forum