Coinbase’e vadeli işlem onayı

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, vadeli kripto işlem ticareti sunmak için onay aldı.

ABD’nin en büyük kripto borsası Coinbase, vadeli kripto işlem ticareti sunmak için onay aldı. Şirketten yapılan açıklamada, ABD’li müşterilerin platform üzerinden vadeli işlem gerçekleştirebileceği belirtildi.

Coinbase Financial Markets’in açıklamasında, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından belirlenen düzenleyici kuruluş Ulusal Vadeli İşlemler Birliği’nden onay alındığı ifade edildi. Borsanın vadeli işlem komisyon platformu olarak faaliyet göstereceği belirtildi. Açıklamada, uygun ABD’li müşterilerin vadeli işlemlere erişebileceği kaydedildi.

Coinbase‘in Kurumsal Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Tusar, onayın kritik bir kilometre taşı olduğunu ifade etti. Borsanın doğrulanmış müşteriler için kaldıraçlı kripto işlemler sunacağını ifade eden Tusar, vadeli ve spot kripto ticaretini doğrudan sunan ilk yerli platform olacaklarına vurgu yaptı.

Tusar, kripto türev piyasasının dünya çapındaki ticaret hacminin yaklaşık yüzde 75’ini temsil ettiğini söyledi. Coinbase kullanıcıları, Coinbase Financial Markets aracılığıyla vadeli işlemlere doğrudan erişebilecek.

Coinbase, geçen yıl CFTC onaylı türev borsası olarak bilinen FairX’i satın almıştı. Borsa, haziran ayında kurumsal yatırımcılar için BTC ve ETH vadeli işlem sözleşmelerini piyasaya sürmüştü.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum