Çok düşük güçle çalışan Wi-Fi geliyor!

Yeni Wi-Fi teknolojisi, bugünün Wi-Fi teknolojisini utandıracak bir özellikle geliyor!

Wi-Fi, mobil cihazlarımızın pilini en hızlı tüketen şey olmasa da, pilinizin hızlı bitmesinin sorumlularının arasında bulunuyor. Testlerinden başarılı sonuçlar çıkan yeni bir Wi-Fi teknolojisi, bu durumu değiştirebilir.

University of Washington araştırmacılarının üzerinde çalıştığı "pasif Wi-Fi" teknolojisi, normal Wi-Fi bağlantısına göre 1.000'de 1 güç harcıyor. Sistem üst seviye performansta çalıştığında güç tüketimi, 10.000'de 1'e kadar düşüyor.

Peki yeni sistem nasıl çalışıyor? Araştırmacılar, Wi-Fi'nin çalışma şeklinde bazı değişiklikler yapmış bulunuyorlar. Öncelikle dijital ve analog radyo dalgaları ayrı işlevler olarak ele alınıyor. Öncelikle elektrik prizine tek bir cihaz bağlanıyor. Gücün çoğu, pasif Wi-Fi sensörlerine analog dalgaları gönderen bu cihaz tarafından harcanıyor. Sensörler tarafından alınan dalgalar, 11 megabit'e kadar hızlarda telefon, tablet, laptop gibi cihazlara yansıtılıyor.

Testler, sistemin 30 metreye kadar etkili biçimde çalışabildiğini gösteriyor. Yeni sistemin standart haline gelip hayatımıza girmesine henüz zaman var, ancak doğru yönde atılmış bir adım olduğundan şüphemiz yok.

Sonraki Haber

Forum