Conficker: Adalet sistemini yerle bir etti

Terör estiren zararlı Conficker, Atatürk Havalimanı'ndan sonra ABD'nin adalet sistemini de sarstı...

ABD'nin Houston eyaletindeki güvenlik güçleri, geçtiğimiz gün hayatlarının en zor mesailerinden birini yaşadılar. Önce polis ve yargı merkezlerindeki bilgisayarlar normalden daha yavaş çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde bilgisayarlardaki verilere erişmek neredeyse imkansız hale gelince görevliler bilgisayarları bir kenara bırakıp kağıt kalemle işlemleri sürdürmeye çalıştılar. Yavaşlık mahkemeleri etkileyince Vali, tüm duruşmaların ileri tarihlere ertelenmesini istedi. Bu sırada polis, işlem yapılamayacağı için ufak suçlar için tutuklama yapmayı kesti.

Çok geçmeden tüm bunların sebebinin son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve Atatürk Havalimanı'nı da etkileyen Conficker solucanı olduğu ortaya çıktı. Eyalet yetkilileri 475 bilgisayarın virüsten etkilendiğini duyurdu ve 25 bin dolar ödeyerek Gray Hat Research adlı bir güvenlik firması ile sorunun çözülmesi için anlaştılar.

Bu Conficker'ın yarattığı ilk ciddi sorun değil. Şu ana kadar Atatürk Havalimanı dışında, Yeni Zelanda Sağlık departmanı, İngiltere Sheffiled'da hastane sistemleri ve Fransa'nın savunma sistemleri Conficker kabusunu yaşadılar.

Sonraki Haber

Forum