Cover, kilit ekranınızı daha akıllı yapacak

Bu uygulama, çoğumuzun Android'li cebinin kilit ekranının "aptal" olduğunu ispat edebilir!

Android'li cebiniz için çok sayıda alternatif kilit ekranı bulmanız mümkün. Ancak Cover, sıradan kilit ekranlarından biraz daha farklı. Şu an sadece davet edilenlerin kullanabildiği Cover, bulunduğunuz konuma ve şu anki saate göre farklı kilit ekranları gösterebiliyor. Sıkça kullandığınız uygulamaları da öğrenen Cover, onlara hızla ulaşmanızı sağlıyor.

Uygulama, konumunuzu GPS değil, Wi-Fi ağları ve baz istasyonları yoluyla algıladığını söylüyor, bu sayede pilinize de fazla yüklenmiyor. Cover sayesinde örneğin işteyken hisseleri ve hava durumu uygulamasını, evdeyken ise alışkanlıklarınıza göre eğlence ve medya içerikli uygulamaları gösterebiliyorsunuz. Dahası Cover, telefonunuzdaki ivmeölçer ve denge çarkı sensörleri sayesinde otomobilde olup olmadığınızı algılıyor. Otomobilde olduğunuz algılandığında size otomatik olarak GPS uygulamaları sunuluyor.

Cover'daki dikkat çeken özelliklerden biri ise "Peek UI". Peek UI, kilit ekranını açmanıza gerek kalmadan bir uygulamaya hızla göz atmanıza izin veriyor. Bunun için simgeyi basılı tutup sağa doğru sürüklemeniz yetiyor.

Cover, sadece kilit ekranınızı değiştirmekle de yetinmiyor. Akıllı uygulama geçişi işlevi, örneğin e-posta uygulamasındayken sağ üste basılı tutarak web tarayıcısı veya harita gibi e-posta yazarken sıkça ihtiyaç duyabileceğiniz uygulamaların bir listesini görebiliyor, onlara geçiş yapabiliyorsunuz.

Cover, henüz beta aşamasında olduğundan herkese açık olarak sunulmuyor. Davet alabilmek için bu adresteki kutucuğa e-posta adresinizi yazmanız gerekiyor.

Sonraki Haber

Forum