Cupertino Belediyesi Apple'a çok kızgın!

Cupertino Belediye Başkanı, Apple'ın kendilerine yeterince ödeme yapmadığını söylüyor!

Apple'ın da yerleşkesinin bulunduğu ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Cupertino şehrinin Belediye Başkanı Barry Chang, teknoloji devinden şikayetçi... Chang, geçtiğimiz günlerde The Guardian'a verdiği demeçte dünyanın en değerli firmasının belediyeye vergi ödemekten kaçındığını ve okyanus ötesi ülkelerde elde ettiği gelirleri de sakladığını ifade etti.

"Apple'ın tek bir kuruş ödemeyi bile istemediğini" belirten Chang, ayrıca firmanın faaliyetlerinin de Cupertino'nun iyice kalabalık ve yıpranmış bir şehre dönüşmesine neden olduğunu öne sürdü.

"Firmanın elde ettiği gelirleri, şehirleri için olan sorumluluklarına yönelik de paylaşması gerektiğini ama bunu yapmadıklarını" söyleyen Chang, belediye olarak suistimal edildiklerini düşündüğünü açıkladı. Apple'ın 2012'de 2013'e kadar olan süreçte Cupertino şehrine 9.2 milyon dolarlık bir ödeme yaptığı ve deniz aşırı ülkelerdeki 181 milyar dolarlık gelirinin yanında bu ödemenin çok az olduğu belirtiliyor.

Firmalardan alınan vergileri arttırmak popüler bir yöntem olmasa da bundan çekinmediğini söyleyen Chang, "şehirlerinin teknolojinin merkezi olmasına rağmen toplu taşıma sistemlerinin eskiliğinin utanç verici olduğuna" dikkat çekiyor.

Sonraki Haber

Forum