Cyanogen'e İlginç Teklif!

Kısa süre önce kepenk indiren ünlü Android ROM'u Cyanogen'in mimarı, bir süre önce kendisine gelen ilginç teklifi ilk kez açıkladı!

Android için açık kaynaklı bir alternatif olarak sunulan ve asıl işletim sisteminde eksik olan bazı özellikleri de içeren Cyanogen OS'u hatırlıyor olmalısınız. OnePlus One ile bir grup WileyFox telefonda varsayılan işletim sistemi olarak kullanılmasına ve Android kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmesine rağmen işletim sistemi, 2016 yılının sonlarında kepenklerini indirmişti. Onun mirasını ise, LineageOS projesi devam ettiriyor.

Her ne kadar Cyanogen macerası sona ermiş olsa da, hakkında ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Bu haberlerin sonuncusu, Nintendo'nun yeni konsolu Switch ile ilgili. Cyanogen Inc.'in eski CEO'su, bir noktada Nintendo'nun firmaya gelerek, "bir taşınabilir" için işletim sistemi oluşturmalarını istediğini açıkladı.

Artık silinmiş olan tweet içerisinde Kirt McMaster, Cyanogen'in ilk zamanlarında Nintendo'nun kendisinden bir işletim sistemi kurmalarını istediğini ama kendisinin bu teklifi reddettiğini belirtiyordu. McMaster, neden firma ile çalışmaya karşı olduğu konusunda detaya girmese de (ve bu belirli bir taşınabilirin Switch olduğunu söylemese de) daha sonra gönderdiği bir tweet, bunun sebebinin firmanın aynı zamanda telefon olarak çalışan bir taşınabilir üretmeyi kabul etmiyor olmasını göstermekte. McMaster'ın bu tweet'leri şu anda silinmiş olsa da, geriye kalan tek tweet Nintendo'nun Switch ürününü övüyor.

Nintendo'nun OS seçiminin konsol için kullanıcı deneyimi üzerinde büyük bir etkisi olacağını düşünmek pek mümkün olmasa da, Cyanogen gibi bir firma ile çalışmaya açık olması ilginç bir durum olarak tanımlanabilir...

Sonraki Haber

Forum