Cybertruck'ın "ölüm tuzağı" kullanıcının parmağına mal oluyordu

Bir Cybertruck kullanıcısı, elektrikli pickup'un "ölüm tuzağı" adı verilen sorunun düzeltilip düzeltilmediğini anlamak için test yaparken neredeyse parmağını kaybediyordu. Peki nedir bu "ölüm tuzağı"?

Elon Musk'ın kurşun geçirmez metal kaplama ile ürettiği fantastik Cybertruck kamyoneti hakkında şikayetler bitmek bilmiyor. Bunlardan biri de "ölüm tuzağı" adı verilen bagaj kapağı... Bir kullanıcı, Tesla'nın yazılım güncellemesiyle düzelttiğini söylediği ölüm tuzağını test ederken, neredeyse parmağını kaybediyordu. Peki bu ölüm tuzağı tam olarak nedir?

Tesla Cybertruck'ın ön kısmındaki bagaj kapağı kapanırken, kullanıcılar farkında olmadan ellerini veya alışveriş torbalarından sarkan ufak tefek şeyleri kapakla kasa arasına sıkıştırabiliyorlar. Ancak kapak çok ağır olduğu için bu sıkışma ciddi yaralanma riski taşırken, alışveriş torbalarından sarkan meyve sebzenin hiç kurtulma şansı olmuyor. Ya da çocuk arabasının bagaj dışına sarkan sapı bükülebiliyor, eşyalar deforme olabiliyor.

Tesla bu şikayet nedeniyle bagaj kapağı için bir güncelleme yayınlayarak, kapağın daha yavaş kapanmasını ve herhangi bir engelle karşılaştığında tekrar açılması için düzenleme yaptı.

Yeni güncellemeden sonra, heyecanlı bir TikTok kullanıcısı da canlı yayın açarak, güncellemenin işe yarayıp yaramadığını, kendi parmağı ile test etmeye kalkıştı. Ancak biz bu videoda, Tesla'nın kapağı tamir edip etmediğinden çok, TikTok kullanmanın zaman içinde zekayı gerilettiğine dair iddiaların gerçek olduğuna ikna olduk.

Dilerseniz siz de aşağıdaki videoyu seyredin ve kararı kendiniz verin. 

@jeremyjudkins2 Replying to @SkyBanks A Cybertruck engineer at Tesla said I did this entire experiment incorrectly. #tesla #cybertruck #teslacybertruck ♬ original sound - Jeremy Judkins | Tesla Videos
Sonraki Haber

Forum