Denizin dibinde, Pokemon'u andıran ilginç canlı!

Kaliforniya açıklarında ortaya çıkan bu garip canlı, "Pokemon'lar gerçek mi oldu?" sorusunu akla getirdi!

Araştırma aracı Nautilus'un Cuma günü Güney Kaliforniya açıklarında karşılaştığı mürekkepbalığı sınıfından bir canlı, mürettebatın büyük ilgisini çekmiş durumda. Neredeyse bir pelüş oyuncak gibi gözüken, hatta son günlerin çok fazla konuşulan Pokemon'larını andırsa da bu canlı, aracı kontrol eden araştırmacıların eğlence kaynağı olmaktan da kurtulabilmiş değil.

Mor rengi ve büyük gözleri ile su tabanında dururken birden aracın ilgi odağı olan canlı, araştırmacıların "sanki bir çocuk oyuncağını düşürmüş gibi" benzeri yorumlarından kurtulmayı da başarabilmiş değil. Ayrıca Nautilus Live tarafından yayınlanan videoda araştırmacıların bu canlının gözlerine de dikkat çekerek "sanki biri boyamış gibi" cümlesi de kahkahaların arasında duyulabilmekte. Bütün bu yorumlar yapılırken ve araç canlıya odaklanmış bir şekilde beklerken de araştırmacılar bu yaratıktan hareket etmesini isteseler de, bu sevimli canlı konumunu değiştirmek niyetinde hiç değilmiş gibi gözükmekte.

Bu arada bu canlının görünüşü bir ahtapot ve kalamar arası gibi gözükse de, asıl akrabalığı mürekkepbalığı ile bulunmakta. Bu sevimli canlının bilimsel adı ise Rossia pacifica olarak kaydedilmiş...

Sonraki Haber

Forum