Destroy All Humans 2 – Reprobed İnceleme

Müstehcen imalar, tuvalet mizahı ve daha fazlasıyla dolu bu çılgın macerada anti kahramanımız Crypto ve uçan dairesi ile tüm insanlığı yok etmeye çalışıyoruz.

This browser does not support the video element.

Kahraman olmayı ve dünyayı kurtarmayı herkes ister. Dolayısıyla oyunların da büyük çoğunluğunun bu tema üzerine kurulu olması bir tesadüf değil. Ama bunun yanı sıra nasıl bir karakter olmak istediğiniz konusunda sizi serbest bırakan açık dünya oyunlar da yok değil. Bir de tamamen kötü olduğumuz ve oyunun asıl amacının nihai kötülük olduğu başlıklar da var ki arada bunlar bize bambaşka bir oyun deneyimi sunduğu için dikkatleri üzerine topluyor. İlk olarak 2005 yılında tanıştığımız Destroy All Humans serisi de da bunlardan biri. Döneminde o kadar ilgi görmüştü ki yıllar sonra yapımcı firma seriyi yeni nesil konsollar için remake olarak tekrar piyasaya sürmeye karar verdi. İlk oyun 2020 yılında yayınlandıktan sonra şimdi ikinci remake için de bekleyiş artık sona ermiş bulunuyor. Peki, müstehcen imalar, tuvalet mizahı ve daha fazlasıyla dolu çılgın bir macera olan Destroy All Humans 2 – Reprobed nasıl bir oyun olmuş, gelin birlikte bakalım. Bu arada her ne kadar renk tonları ve sanat tarzı ile tam tersi gibi görünse de oyunun yetişkin bir kitleyi hedeflediğini en baştan belirtelim. Elbette daha genç oyuncular da oynayacaktır ama aynı seviyede keyif alamamaları mümkün.

Crypto öldü yaşasın yeni Crypto!
Black Forest Games tarafından geliştirilen ve THQ Nordic tarafından yayınlanan bu oyun; tadını çıkarabileceğiniz tuhaf ve eğlenceli bir hikaye, karşılaşabileceğiniz bir grup tuhaf karakter ve bol miktarda çılgın aksiyon içeren geniş bir açık dünyaya sahip. Başarılı selefinin bıraktığı yerden alıp çıtayı bir daha yükseltiyor ve size uzun eğlenceli saatler vadediyor.

Bu ikinci oyun ilkinden on yıl sonra geçiyor. Daha önceki 136 klona da olduğu gibi ne yazık ki bir önceki oyundaki dostumuz Cryptosporidium 137 ölmüş ve yerini Pox tarafından yaratılan yeni klon Cryptosporidium 138’e bırakmış. Bu arada daha saf DNA'dan yapılmış yeni kahramanımızın cinsel organı olan tek Furon olduğunu da ekleyelim. Oyun 1969 yılında geçiyor, hippilere ve özgür aşka bolca gönderme yapıyor ki bu bir nevi oyunun da teması. Oyunun konusuna gelirsek; her şey Furonları bir tehdit olarak gören KGB’nin Crypto'nun ana gemisini havaya uçurması ile başlıyor. Orthopox 13 ölmeden önce bilincini bir HoloPox ünitesine yüklediği için kurtulmayı başarıyor ve karakterimiz Crypto'ya intikam alması için görevler vermeye devam edebiliyor. Böylece ana gemimizi tekrar inşa etmek, Dünya üzerindeki hakimiyetimizi sürdürmek ve tüm insanları yok etme planlarımıza başlamış oluyoruz ki oyunun adı da işte tam buradan geliyor.

İlk oyunun aksine önümüzde açık bir dünya var
İlk oyuna göre en büyük değişiklik bu oyunun seviye bazlı değil de daha çok açık dünya oyunu olması. Dünya yeterince büyük hissettirirken aynı zamanda boşa harcanan alan yok gibi. Görülecek ve yapılacak çok şey var. Oyun ayrıca orijinal oyundaki tüm görünümlerin yanı sıra Darksiders gibi diğer THQ oyunlarından temalar da dahil olmak üzere bazı yeniler de içeriyor. Bunların bir kısmının kilidi başlangıçtan itibaren açılıyor ve zaman içinde kazanılacak daha pek çok şey var.

Açık dünya türünü seviyorsanız, Destroy All Humans 2 - Reprobed'da yabancılık çekmeyeceksiniz. Olağan hikaye örgüsü, ilerleyen görevler ve bir dizi rastgele yan görevle sizi her zaman meşgul ediyor. Bunun yanı sıra, ekipmanınızı geliştirmek için koleksiyon malzemeleri, kayıp teçhizatın kilidini açmak için çekirdekler ve iniş noktaları açmak için Arkvoodle bölgelerini de bulmaya çalışıyoruz. Elbette bu sırada uçan dairemizi serbestçe uçurmakta, farkında olmayan insanları yakalamakta veya DNA toplamak için beyinlerini uçurmakta istediğiniz kadar özgürüz.

Bunların hiçbiri ilginizi çekmiyorsa, elbette etrafa sevgi yayabilir ve bir dans çılgınlığı başlatabilecek silahlarınızı da kullanabilirsiniz. Ne yapmaya karar verirseniz verin, Crypto alaycı bir zekâ ve jilet gibi keskin bir dille bunu hayata geçiriyor. Oyun ilerledikçe yeni mekaniklerin tanıtılması en eğlenceli kısım. Bu aynı zamanda savaşınıza devam edebilmek için araçlarınızı yükseltmek anlamına geliyor. Sahip olduğunuz her ekipman parçası Furotech ve reaktörler ile geliştirilebiliyor. Teçhizatınız geliştikçe daha uzun süre ateş edebileceğiniz gibi daha fazla ağırlık kaldırabiliyor, hasarlara karşı daha fazla dayanıklı olabiliyorsunuz. Sonuç olarak her geçen an ile daha da fazla yıkıma yol açan belalı bir uzaylıya dönüşüyoruz.

Harika konumlar ve mükemmel görevler
Oyun içinde keşfedilecek 5 farklı şehirde giderek tuhaflaşan bir olay örgüsüyle Destroy All Humans 2 - Reprobed hiçbir şekilde hayal kırıklığına uğratmıyor. Amerika, İngiltere, Japonya, Rusya ve son olarak Ay'ı keşfediyoruz. Bu konumların her birinde, bir dizi korkunç yaratık, özel ajanlar ve tadını çıkarabileceğiniz sürpriz beklenmedik olaylar yer alıyor. Her karşılaşma sırasında, hayatta kalmak istiyorsanız elinizdeki tüm araçları kullanmanızı ve olabildiğince Psi yeteneklerinizde ustalaşmanızı tavsiye ederiz. İsterseniz polisleri veya KGB ajanlarını kilometrelerce havaya fırlatabileceğiniz gibi onları hemen oracıkta buharlaştırabiliyorsunuz. Olaylar çok karıştığında ise bir polisin bedenini ele geçirip merkezi arayarak her şeyin yolunda olduğunu söyleyip kurtulmanız da elbette bir seçenek.

Yine de zaman zaman seçim sizin elinizde olmuyor. Her görev sırasında, belirlenmiş bir hedefiniz ve isteğe bağlı ek hedef listeleri var. Bunlar tespit edilmemekten, ajanları patlayıcılarla havaya uçurmaya kadar uzanıyor. Her ne olursa olsun, normalde kolayca başa çıkabiliyorsunuz ancak her karşılaşmaya zorluk derecesi ekledikleri de bir gerçek. Dahası, ne kadar çok görevi tamamlarsanız, o kadar çok Furotech kazanıyorsunuz. Dolayısıyla her şeyi yükseltmek istiyorsanız her ek hedefi bulmanızı tavsiye ederiz.

Çocuksu ve çoğu zaman basit hikaye sizi hayal kırıklığına uğratmıyor. İster ateşli bir Rus ajanına kur yapmaya çalışıyor olun, ister kokuşmuş bir hippiyi kandırıyor ya da bazı tuhaf uyuşturucu kaynaklarını yok ediyor olun, mizah her zaman oyuna hakim.

Destroy All Humans 2 - Reprobed çok iyi görünüyor
Remake serisinin ilki olan Destroy all Humans da gerçekten çok iyi görünüyordu. Ancak, Xbox Series S üzerinde oynadığımız Destroy All Humans 2 - Reprobed, gösterişli sinematiği ve sabit kare hızı sayesinde gerçekten inanılmaz görünüyor. Dahası, fantastik şehir tasarımları ve çeşitli karakter modelleri her yere hayat katıyor. Bolca aksiyonun yaşandığı ve her an devasa yıkımların ve patlamaların olduğu bir ortamda bile animasyonların hala akıcı olması çok etkileyici. Oynarken hiçbir aksaklık ya da hata ile karşılaşmadık. Black Forest Games, bu gelişmiş özellikler ve grafiksel dokunuşları uygulayabilmek için sadece yeni nesile odaklanmış. Yani oyunun PS4 ve XB1 sürümleri ne yazık ki bulunmuyor.

Gelelim seslere. Oyunun etkileyici ve esprili oyunculuğu gerçekten başarılı. Eğlenceli senaryoya ve her ülkenin basmakalıp yaklaşımlarına sizin de bizim gibi bayılacağınıza eminim. Elbette içinde bulunduğumuz, farkındalığın tavan yaptığı ve rencide edilmenin çok kolay olduğu çağda, geliştiricilerin tehlikeli sularda yüzdüğünü de eklemeden geçemeyeceğiz. Ancak, sonuç o kadar muhteşem ki kimsenin buna takılacağını sanmıyoruz. Bunun da ötesinde her konum, zaman çizelgesine ve kültürüne uyan bir dizi şarkı ile güzel bir şekilde tamamlanıyor.

Kontroller daha sezgisel olabilirdi
Dışarıdan bakıldığında kontrollerin anlaşılması oldukça kolay görünüyor. Etkili bir şekilde, işaretle ve çek gibi bir durum. Yine de, işin içine girdiğinizde, özellikle de uçan dairenizi yönetirken emrinizde o kadar çok araç var ki, işler karışıyor. Dahası, aksiyon yoğun olduğunda her bir seçeneği hatırlamak zor bir iş olabiliyor. Neyse ki mükemmel kullanıcı arayüzü ve radyal alt menüler bu yükün bir kısmını alıyor. Ancak kişisel düşüncemiz, daha sezgisel ve kullanımı kolay olabilirdi.

Reprobed ayrıca bir kooperatif moduna da sahip. Böylece iki Crypto tahribat yaratmak için güçlerini birleştirebilir. Herhangi bir açık dünya oyunu gibi bu da çok eğlenceli. Ne yazık ki bu sadece bölünmüş ekranda kullanılabiliyor. Yine de başka bir Kripto klonu olarak ortalığı kasıp kavurmak için bir arkadaşınıza katılmak harika bir şey.

Sonuç
Açık dünya türü çoğu zaman uzun ömürlülük ve tekrar oynama imkanı sunar. Elbette Destroy All Humans 2 - Reprobed da bu standardı koruyor. Geniş bir görev listesi, bol miktarda koleksiyon malzemesi ve tadını çıkarabileceğiniz çok oyunculu aksiyon ile oyundan kopmanızı zorlaştırıyor. Bazı remake oyunlarının hayal kırıklığı yarattığını biliyorum. Neyse ki, Destroy All Humans 2 - Reprobed onlardan biri değil. Esprili, mutlaka oynanması gereken bir yeniden yapım. Harika senaryosu, mükemmel oyunculukları ve çocuksu mizahı sayesinde her daim eğlence vadediyor. Ayrıca harika grafikler, çılgın karakterler ve acımasız silah cephaneliğinin tadını da çıkarabilirsiniz. Evet, kontroller daha iyi olabilirdi ama kısa bir süre sonra alışıyorsunuz. Hep dünyayı kurtaracak değiliz ya gelin bir sefer de yok edelim. İntikam yok etmek için yeterince iyi bir sebep mi? Kimin umurunda? Silahınızı alın, uçan dairenizi onarın ve tüm insanları yok edin!

75

Geliştirici             Black Forest Games
Yayıncı                 THQ Nordic
Platform              Xbox Series S/X, PC, PS5
Tür                        Açık dünya, TPS
Web                      https://destroyallhumans2.thqnordic.com/

Sonraki Haber

Forum