Dokunmatik telefonunuzu PC'nizden kullanın!

Küçük cep ekranına dokunarak yazı yazmaktan sıkılanlar: Bu 2 araç sayesinde her şeyi PC'den yapın...

Dokunmatik telefonlar günümüzde gerçekten de önemli bir gelişme. Yine de cebinizin işlevlerini PC'nizin ekranından kullanmanız gereken zamanlar olabilir. Örneğin mesajlarınızı hızlıca yazıp göndermeniz gerektiğinde bir bilgisayar kullanmanız büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Symbian (Nokia) cihazlarda bu özellik uzun süredir destekleniyor fakat Android'de pek de fazla bilinmiyor. Sonraki sayfalarımızda size Android cep telefonunuz ile bilgisayarınızı WiFi üzerinden bir ara getiren ve işletim sisteminden bağımsız çalışabilen iki yazılımı tanıtacağız.

Bu uygulamalar telefonunuz şarj olurken cebinizi kullanmak istediğinizde ya da mesajlarınızı bilgisayardan yazmak istediğinizde işinizi oldukça kolaylaştıracak.

Droid2Desk

Droid2Desk, Mac'te de çalışıyor

Droid2Desk, bu işlevi hakkıyla yerine getirebilen bir uygulama. Java dilinde yazıldığı için her platformda çalışabiliyor. Teoride Droid2Desk her Android 2.0 telefonla ve tüm bilgisayarlarda çalışıyor. Yani Mac kullanıcıları da programdan rahatlıkla faydalanabilirler.

Uygulamayı kullanarak uyarıları görüntülemeniz, telefon verilerine göz atmanız (örneğin kalan pil bilgisi), kısa mesaj gönderip almanız, kablosuz ağ üzerinde dosya alışverişi yapmanız mümkün. Bilgisayarınızın kamerasına bağlanıp resimler çekmeniz bile mümkün.

Telefonunuzu PC'nize bağlayabilmek için Java'nın yüklü olması ve bir WiFi bağlantınızın olması gerekiyor. Telefonunuz ve PC'nize de birer yazılım yüklemelisiniz. Öncelikle APK dosyasını bilgisayarına aktarmalı ve yüklemelisiniz. Yükledikten sonra programı açın, ekrana dokunun ve uygulamayı durdurun, ve bir kullanıcı adı / şifre ekleyin.

Bilgisayarınıza Droid2Desk zip dosyasını indirin. Bazı bilgisayarlarda Droid2Desk.jar dosyasına çift tıklayarak uygulamayı çalıştırmanız mümkün. Eğer bu yöntem çalışmıyorsa bir Komut/Terminal penceresi açın ve "cd klasör-adı" yazın, ve programın klasörüne gitmek için Enter'a basın. Son olarak "java -jar Droid2Desk.jar" komutunu çalıştırın.

İyi bir alternatif: Textdro

Textdro: Droid2Desk'e hafif bir alternatif

Droid2Desk gibi Textdro'yu kullanabilmek için de Java'nın yüklü olması gerekiyor. Texdro, Java'yı destekleyen tüm platformlarda çalışıyor. 2.99 USD olan Pro sürümü ise cebinizi Bluetooth ve USB üzerinden bağlayabilmenizi sağlıyor.

Sadece Wireless bağlantıyı kullanacaksanız Pro sürümüne ihtiyaç duymayacaksınız. Bilgisayarınız internete kabloyla bağlı olabilir ama telefonunuzu bağlamak için WiFi bağlantısı gerekli.

Peki programın Droid2Desk'ten farkı ne? Textdro, ile kişileri aktarabiliyor, bilgisayarınızdan kısa mesaj gönderip alabiliyorsunuz. Uygulamanın bundan başka özelliği pek yok. Droid2Desk'in ekstra özelliklerine ihtiyacınız yoksa bu küçük program sizin için harika bir alternatif.

Yazılımı kullanabilmek için Android telefonunuzda ve bilgisayarınızda bir uygulama yüklemeniz gerekiyor. Her ikisini de Textdro web sitesinden indirebilirsiniz. Programı çift tıklayınca açılmıyorsa komut (veya terminal) satırında "java -jar TexdroDesktop.jar" komutunu çalıştırın.

Sonraki Haber

Forum