Donanım devinden şok karar: Artık ekran kartı üretmeyecekler

Donanım dünyasının önemli markalarından biri olarak kabul edilen EVGA, ekran kartı üretiminden vazgeçtiğini açıklayarak herkesi şaşırttı.

PC bileşenleri konusunda önemli isimlerden biri olan EVGA, artık ekran kartı üretmeyecek. Şirket, topluluk forumunda yeni nesil Nvidia ekran kartları yapmayacağını, ancak mevcut nesil ürünleri satmaya ve desteklemeye devam edeceğini söyledi. Gamers Nexus'a göre, şirketin şu anda AMD veya Intel ekran kartları yapma planı da yok.

EVGA'nın, hem Gamers Nexus hem de JayzTwoCents'e göre EVGA, kötü bir ortak olduğunu düşündüğü için artık Nvidia ile çalışmama kararı aldığı bildiriliyor. Gamers Nexus ayrıca, Nvidia'nın kendi Founders Edition kartlarıyla rekabet edebilmek için EVGA'nın RTX 3080 veya 3090 gibi yüksek kaliteli kartları "yüzlerce dolar" zararla satmak zorunda kaldığını bildiriyor.

Nvidia sözcüsü Bryan Del Rizzo, The Verge'e yaptığı açıklamada “yıllar boyunca EVGA ile harika bir ortaklığa sahip olduk ve mevcut nesil ürünlerimizde onları desteklemeye devam edeceğiz. EVGA'daki arkadaşlarımıza en iyi dileklerimizi sunuyoruz” dedi.

EVGA ise forumunda şu notu yayınladı: “EVGA, müşterilerimize bağlıdır ve mevcut ürün yelpazesinde satış ve destek sunmaya devam edecektir. Ayrıca EVGA olarak, büyük topluluğumuza uzun yıllardır verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

EVGA, Gamers Nexus'a hiçbir çalışanını işten çıkarmayacağını da açıklamış durumda. Bununla birlikte, şirketin küçülmesi veya diğer projelerde büyük genişlemeler yapması son derece muhtemel görünüyor. Şirket ekran kartlarının yanında güç kaynakları, anakartlar ve diğer PC bileşenleri ve aksesuarları da üretiyor, ancak çoğunlukla grafik kartlarıyla tanınıyor.

Sonraki Haber

Forum