Dosya paylaşmanın 5 eşsiz yolu!

Arkadaşınızla dosya paylaşmak istediğinizde hangi yolu izlemelisiniz? İşte 5 pratik yöntem!

Yanınızdaki arkadaşınıza hızla dosya göndermek istediğinizde bunu nasıl yapmalısınız? Dosya paylaşmayı 2015'te bile tam olarak çözmüş değiliz.

İnternet, özellikle epostayla göndermek için çok büyük olan dosyaları göndermeye yönelik bir standart konusunda henüz karar kılmış değil. Herkesle dosya paylaşmanıza izin veren siteler var, ancak çoğu telif hakkı sorunları veya yüksek bant genişliği masrafları nedeniyle uzun süre yaşayamıyorlar. Dropbox gibi hizmetler de var ancak bu tür hizmetlerde genellikle karşı tarafın da hesabının olması gerekiyor.

Kısacası dosya paylaşımı konusunda yapılabilecek birçok şey var ve bu yüzden bu alanda yeni hizmetler ve siteler sürekli olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu yazımızda ise dosya paylaşım sorununu gidermeye yönelik 5 eşsiz çözüm getiren siteyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Balloon.io: Dropbox'unuzu herkese açın

Dropbox sayesinde belirli bir klasörü cihazlarınız arasında eşitleyebiliyor, diğer Dropbox kullanıcılarıyla klasör veya dosya paylaşabiliyor, Dropbox kullanıcısı olmayan kullanıcılar için herkese açık bağlantılar paylaşabiliyorsunuz.

Dropbox'un izin vermediği şey ise, Dropbox üyeliği olmayan kullanıcıların sizinle dosya paylaşması. Bu boşluk, Balloon.io tarafından dolduruluyor. Siteye giderek Dropbox klasörlerinizden biriyle bağlantılı bir URL oluşturabiliyorsunuz. Ardından bu URL'yi paylaştığınız herkes, Dropbox'unuza dosya yükleyebiliyor.

Paylaşılan dosyalar otomatik olarak bilgisayarınızla eşitleniyor, yani dosyayı indirmek için bir şey yapmanıza gerek kalmıyor.

JumpShare: Hızlı dosya ve ekran görüntüsü paylaşımı

Web tarayıcınız üzerinden paylaşımı kolaylaştıran JumpShare, masaüstü uygulamalarıyla da işinizi hızlandırıyor. Araç sayesinde Windows ve Mac'te dosyaları yalnızca bir simgenin üzerine sürükleyerek paylaşabiliyorsunuz. Hızla dosya paylaşmanın yolunu arıyorsanız, JumpShare'i deneyin.

File.io, Quack.Space ve Google Tone

File.io: Kendini yok eden dosyalar

Bazen bir dosyayı yalnızca tek bir kişiyle paylaşmak isteyebilirsiniz. File.io, tam da bu durumlar için geliştirilmiş bir paylaşım hizmeti. Dosyayı karşıya yükleyin ve bağlantıyı alın. Son olarak bağlantıyı arkadaşınızla paylaşın - dosya indirildikten sonra file.io'nun sunucularından silinecek. Dosyanın adı bile günlük dosyalarında kayıtlı olmayacak.

File.io, 50GB'lık geniş bir dosya boyutu kısıtlamasına ve dosyaları komut satırından yüklemenize izin veren çok basit bir API'ya sahip. Dilerseniz dosyalar için son kullanım tarihi de belirleyebiliyorsunuz.

Quack.Space: Yakındakilerle dosya paylaşın

Quack.Space'e yüklediğiniz dosyaları sadece yakınınızdaki kullanıcılar görebiliyor. Quack.Space, konum tabanlı sohbet hizmeti Yik-Yak'a benziyor, ancak bu fikri dosyalara uyguluyor. Bir grup insanla dosya paylaşmak istiyorsanız, örneğin öğrencilerle dolu bir sınıfla, Quack.Space bu işi yapmanızı kolaylaştırabilir. Elbette herkesin konum hizmetlerini açması gerekiyor. Bunun ardından quack.space'in sayfasını ziyaret edenler, herhangi bir bağlantıya gerek kalmadan dosyayı hemen indirebiliyor.

Google Tone: Hoparlörlerinizle bilgi paylaşın

Müthiş bir uygulama buldunuz ve sizinle aynı odada bulunan arkadaşınızla paylaşmak istiyorsunuz. Ona eposta veya WhatsApp yoluyla bağlantıyı gönderebilirsiniz, ancak bu yöntemler en hızlıları olmayabilir.

Pratik bir işlev olmaktan ziyade deneysel bir teknoloji olan Google Tone, her laptop'ta bulunan mikrofon ve kulaklık yoluyla sizinle aynı odadaki bir kişiye dosya göndermenizi kolaylaştırıyor. Bir Chrome eklentisi olan Google Tone, bizce denemeye değer.

Sonraki Haber

Forum