Dünyanın ilk 3 Terabyte'lık diski!

Seagate dünyanın ilk 3 Terabyte kapasiteye sahip harici sabit diskini tanıttı! İşte özellikleri!

Seagate dünyanın ilk 3 Terabaytlık (TB) harici masaüstü diskini tanıttı. Anında kullanılabilir 3 TB'lik FreeAgent® GoFlex™ Desk harici disk, dünya çapında patlama gösteren hem evde hem ofiste dijital içerik depolama talebini karşılamaya yardımcı olur. 3 TB'lik kapasite ile insanlar 120 adet HD film, 1,500 adet bilgisayar oyunu, binlerce fotoğraf ya da sayısız dijital şarkı saklayabilirler.

Şirketin kısa süre önce tanıttığı GoFlex ™ sabit diskler ailesinin temel eklerinden biri olan 3 TB'lık GoFlex Desk harici diski, çeşitli performans ve aktarma hızı ihtiyaçlarını karşılamak için inanılmaz kapasiteyi diskin USB 2.0 arabirimini bir USB 3.0 veya FireWire® 800 bağlantısına adapte etme esnekliğiyle birleştiriyor. Tüketiciler Mac NTFS sürücüsü sayesinde Windows® veya Mac OS X bilgisayardan GoFlex Desk harici diski üstünden kolaylıkla içerik oluşturabilir depolayabilir ve içeriğe erişim sağlayabilirler.

İşte özellikleri

Parks Associates'den gelen yeni bir rapor, ortalama bir tüketicinin, büyük bir bölümü video indirmek, Blu-ray diskler ve kayıt özelliği olan DVR'lerin artan kullanımından kaynaklanan dijital medya depolama ihtiyaçlarının 2014 yılı sonuna kadar neredeyse 900 GB'a kadar çıkacağını gösteriyor. GoFlex Desk harici disk sınırsız, yüksek-kapasiteli depolama ve tüm verileri sağlam ve güvende tutmak için yazılım dosya şifreleme ile otomatik, sürekli yedekleme sağlamaktadır. Standart USB 2.0 arabirimi, dosyaların daha kolay kopyalanması ve paylaşılması için dosya transfer performansını artırmak amacıyla diskin uygun bir GoFlex™ masaüstü adaptörü ile birleştirilmesiyle USB 3.0 veya FireWire 800'e çıkartılabilir.

GoFlex Desk harici disk hem Windows işletim sistem hem de Mac® bilgisayarlarla uyumludur. Her bir disk, diskin yeniden biçimlendirmeden hem Windows, hem de Mac OS X Mac bilgisayarlarda dosya depolama ve dosyaya erişmesine olanak tanıyan bir Mac NTFS sürücüsü içermektedir. NTFS sürücüsü bir Mac bilgisayara kurulduğunda, Windows formatında 5 disk üstündeki dosyaları okuma ve yazma olanağı tanır.

Basın bülteninden derlenmiştir

Sonraki Haber

Forum